Miroslav Matušovič dostal v roli kouče červenou kartu. Tvrzení ze zápisu označuje za nesmyslné

0

Miroslav Matušovič trénuje v Divizi F tým Havířova, jeho tým prohrál 0:1 brankou z 94. minuty na půdě Valašského Meziříčí. Kouč, stejně jako jeden z jeho svěřenců, obdržel červenou kartu.

V zápase sudí Štipčák vyloučil v 29. minutě havířovského Ciku a hosté nesli jeho výkon nelibě. Matušovič tak nejprve dostal v roli kouče žlutou kartu. O poločase pak podle tvrzení rozhodčího měl sudím zkřížit cestu při odchodu do tunelu a měl je okřikovat následovně: "Vy jste ho*na, nic jste nedokázali, já jsem na rozdíl od vás někde byl, vy jste nic nedokázali." Sudí mu tak udělil druhou žlutou kartu, po zápase si rozhodčí stěžoval jak na chování trenéra, tak třeba na nedostatečnou pořadatelskou službu.

 

 A co na to Matušovič, jednačtyřicetiletý bývalý hráč Baníku či Sparty? Jeho vyjádření uvedl web Havířova:

“Sice jsme prohráli, ale pro mě jsou moji hráči vítězové. Od samého začátku to neměli jednoduché a přesto všechno bojovali jeden za druhého ze všech svých sil až do poslední minuty. Oni dnes nebojovali jen za výsledek, ale také za svou hrdost a spravedlnost a to je mnohem víc než samotný výsledek. Nechali tam duši a pro mě to jsou hrdinové. Už několikrát jsem určité věci přešel a řekl si: Nech to tak, tim si nepomůžeš, už to stejně nevrátíš a přešel jsem to bez odezvy… Ale teď už vím, že mlčením se taky nic nezmění, protože to vždy projde bez ničeho a jede se vesele dál a tak už to dál nejde. Nejslabší článek byl rozhodčí. Rozdal nesmyslné karty, vyloučil nám hráče, nepísknul nám jasnou penaltu a aby toho nebylo málo, tak ještě přetáhl nastavený čas a my v něm dostali rozhodující gol po jasné ruce zahrané soupeřem v našem vápně. A mohl bych pokračovat, protože toho bylo tolik, ale ten zbytek si nechám až před disciplinární komisi, kam pojedu jako trenér poprvé a moc rád. Já pochopím, když někdo udělá chybu, protože ty chyby děláme všichni, jsme jen lidé, ale tady… Buď to bylo cílené nebo to prostě neumí a o to hůř. Každopádně ho to neomlouvá. Určitě neházím všechny rozhodčí do jednoho pytle, protože v drtivé většině jsou to kvalitní rozhodčí, já si jich vážím a oni to moc dobře vědí, ale tohle jsem ještě nezažil. Jestli si dotyčný myslí, že si může dovolit cokoliv a že to znovu přejdeme jen tak a budeme znovu mlčet, tak tentokrát se plete. Ne kvůli mně, o mě tady nejde, ale hlavně kvůli těm hráčům ze kterých on udělal……. a také za jeho nesmyslné vyjádření v pozápasovém zápisu, jen proto, aby za cenu lží obhájil sebe sama, svůj výkon a zároveň ještě co nejvíce poškodil jiné. A kdyby se nám náhodou za to příště někdo chtěl “pomstít “, protože se odvážíme ozvat, tak to uděláme znovu a znovu, dokud se to nezmění.”

 

Havířov navíc podal oficiální protest, ve kterém si stěžuje na dle něj špatně posouzené situace. To podle Havířovských vedlo k tomu, že v poločasové přestávce hlavní trenér přišel k hlavnímu rozhodčímu, za což mu byla udělena druhá žlutá a červená karta. "MFK Havířov nesouhlasí se zápisem o utkání HR, který popsal situace před udělením žlutých a červených karet hráči č. 7 a hlavnímu trenérovi, dle našeho názoru nejsou popsány pravdivě a podle skutečné situace," sepsal předseda klubu Šimša.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou