Barák mění angažmá! Český reprezentant bude oblékat dres Fiorentiny

0

Dlouho se o tom spekulovalo a konečně je hotovo! Sedmadvacetiletý reprezentant, který donedávna hájil barvy Verony, bude nově oblékat dres jiného italského klubu. Českého ofenzivního záložníka ulovila Fiorentina!

Konkrétně se bude jednat o roční hostování s opcí. Podle Sky Sport Italia zaplatí Fiorentina za roční hostování 1,5 milionu eur (zhruba 37 milionů korun). Po splnění určitých podmínek se po konci sezony může hostování změnit v trvalý přestup, v tom případě by "Fialky" doplatily dalších 8,5 milionu eur (asi 210 milionů korun). Ve hře jsou ještě dva miliony eur za případné bonusy.

 

Pro příbramského odchovance půjde o čtvrté působiště v Itálii. Do Verony zamířil před dvěma lety z Udine a v dresu Hellasu zaznamenal v 68 soutěžních zápasech 18 branek, ke kterým přidal ještě osm asistencí. Jedenáct ligových gólů dal v uplynulé vydařené sezoně. Dříve také hostoval v Lecce.

 

V reprezentaci má Antonín Barák bilanci 31 utkání a osmi gólů. Před rokem pomohl národnímu týmu k postupu do čtvrtfinále evropského šampionátu.

 

Někdejší hráč pražské Slavie, se kterou získal v ročníku 2016/17 mistrovský titul, si může poprvé v kariéře zahrát hlavní fázi evropského poháru. Fiorentina obsadila v minulé sezoně Serie A sedmou příčku a v play off Evropské konferenční ligy čelí nizozemskému Twente, za který hraje další český reprezentant, Václav Černý. Italský celek zvítězil v úvodním duelu doma 2:1, odveta je na programu ve čtvrtek.

 

Dočká se Antonín Barák evropské konferenční ligy?

 

Zdroj: Sport.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou