Plzeň narazí ve 2. předkole Ligy mistrů na finského mistra

0

Je rozhodnuto. Fotbalisty plzeňské Viktorie čekají ve 2. předkole Ligy mistrů HJK Helsinky. Finský šampion postoupil do 2. předkola přes RFS Riga, kdy lotyšský celek přehrál až v samotném penaltovém rostřelu.

Plzeň rozehraje dvojzápas 2. předkola v úterý 20. července venkovním duelem v Helsinkách, který bude její soutěžní premiérou v nové sezoně. Výkop je naplánován na 19:00. Odveta je na programu ve stejném čase v Doosan Areně v úterý 26. července.

 

Helsinky se dosud s českým týmem v pohárových soutěžích UEFA neutkaly. S 31 tituly nejúspěšnější finský klub a vítěz posledních dvou ročníků domácí soutěže si v minulé sezoně zahrál skupinu Evropské konferenční ligy, v níž skončil třetí. V ročníku 1998/99 si Helsinky připsaly dosud největší pohárový úspěch, když se kvalifikovaly do skupiny Ligy mistrů, ze které nepostoupily.

 

Plzeň, která se třikrát za sebou nedostala do skupiny pohárů, si letos coby český mistr jako jediná z tuzemských klubů zahraje kvalifikaci Ligy mistrů. Když vyřadí tři soupeře, dostane za postup do hlavní fáze elitní soutěže prémii v přepočtu téměř 400 milionů korun. Pokud Plzeňští zvládnou alespoň jeden kvalifikační dvojzápas, budou mít jistotu účasti ve skupině Evropské konferenční ligy.

 

Možnost zahrát si evropské poháry budou mít ještě další tři české kluby, a to Slavia, Sparta a Slovácko.

 

Sparta už svého soupeře ve 2. předkole Evropské konferenční ligy zná. Je jím norský Viking. Dvojzápas se rozehraje ve čtvrtek 21. července v 19:00 na Letné. Utkání odvysílá ČT Sport. Odveta je naplánována přesně o týden později ve stejný čas na půdě Vikingu.

 

Slavia ve 2. předkole Konferenční ligy vyzve vítěze utkání mezi severoirským Larne a gibraltarským St Joseph's FC.

 

Slovácko bude hrát 3. předkolo Evropské konferenční ligy, kam se přesunulo díky triumfu AS Řím ve finále uplynulého ročníku soutěže proti Feyenoordu. Svého soupeře se dozví až později.

 

Zdroj: Sport.cz

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou