Rozhořčený Csaplár: Umělé osvětlení a vyhřívané trávníky ve druhé lize? Blbost!

0

Ligová fotbalová asociace nedávno vydala prohlášení, že i druholigové kluby musejí mít do pěti let vyhřívaný trávník a umělé osvětlení. K tomu se ve svém glosáři vyjádřil český fotbalový kouč a expert Josef Csaplár.

Csaplár ve svém pravidelném glosáři vždy rozebere nejnovější fotbalové aktuality a vyjádří k nim svůj jasný postoj. Výjimkou nebylo ani prohlášení LFA o vyhřívaných trávnících a umělém osvětlení ve druhé lize. „Když jsem si přečetl výstup z nedávného jednání LFA, musel jsem se podívat do kalendáře, jestli není prvního dubna. Bohužel byl konec června a musel jsem se dlouze vydýchávat. Prohlášení LFA, že i druholigové kluby musejí mít do pěti let vyhřívaný trávník a umělé osvětlení, považuju za šílený nesmysl a blbost," sdělil pro Sport.cz.

 

S kritikou autor populárního pojmu "Csaplárova past" nešetřil: „Ceny energií letí nahoru, český fotbal je ve stavu, v jakém je a vy na LFA vymyslíte tohle?! Nejsme schopni zajistit kvalitu na stadionech první ligy, nejsme tímto produktem schopni zajistit návštěvnost ani atraktivitu první ligy. A teď si vymyslíme, že ve druhé lize musejí být vyhřívané trávníky a osvětlení, aby se tam jednou za čtrnáct dnů proběhlo dvaadvacet chlapů a koukaly na ně tři stovky lidí?"

 

Csaplár ve svém glosáři dále vyjadřuje nesouhlas především s tím, že místo toho, aby se ve fotbale řešily daleko závažnější problémy, jako například nekonkurenceschopnost celkového produktu, tak LFA oznamuje druholigovým klubům, že musejí udělat desetimilionové investice a že si musejí říct o pomoct měst. „Nedivil bych se, kdyby zástupci měst vystoupili a sdělili: Vlezte nám na záda. Nám je úplně jedno, jestli jste ve druhé lize nebo v ČFL. Ukažte nám na prvním místě, že jste schopní si pomoct sami, že jste věrohodní," říká pro Sport.cz.

 

Devětapadesátiletý trenér se ve svém vyjádření nebál použít i ostřejší výrazy: „Namísto toho, aby se investovalo právě do kořenů, se vymyslí, nebojím se říct slovo debilita, s vyhřívanými trávníky a osvětlením."

 

Dále se ve svém glosáři zamyslel a rozepsal i o celkové problematice sportu v Česku z jeho pohledu: „Český sport je finančně poddimenzovaný, potřebuje daleko větší podporu. Podporu v podobě pohybu. Potřeba jsou investice do softwaru - do cvičitelů, trenérů, učitelů. Vždycky platí: Na prvním místě je láska k pohybu, na druhém láska ke sportu, na třetím láska ke konkrétnímu sportu. Potom přichází finále, a sice láska k soutěžení. Jestliže neuděláme A ani B, nemůžeme dělat C a D."

 

Na závěr Csaplár pro Sport.cz komentuje i projekt s názvem F-evoluce: „Český fotbal potřebuje na prvním místě získat zpátky duši. Aby mu přirůstaly nové a nové kořeny. Zkusila to F-evoluce, ale jen napůl. S otevřenými zadními vrátky. Jak to dopadlo, víme všichni. Zkrátka místo toho, aby kluby dosadily na LFA a FAČR kompetentní lidi, kteří chtějí dělat fotbal, chtějí za něj převzít zodpovědnost, vymýšlejí se blbosti non plus ultra."

 

Zdroje: Sport.cz, iROZHLAS

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou