Další atak na sudího? Na chodbě mě poslal pěstí k zemi, popisuje rozhodčí

0

Skandálem skončilo nedělní utkání 1.B třídy sk. D Moravskoslezského kraje v Mořkově, kde domácí se utkali s Fryčovicemi. Za stavu 1:1 nařídil rozhodčí Kubáček diskutabilní pokutový kop pro hosty, kteří v 92. minutě ale pokutový kop neproměnili! Po závěrečném hvizdu se na hřišti strhla mela a vše vygradovalo v útrobách stadionu, kde domácí předseda dle všeho inzultoval hlavního rozhodčího.

Utkání mezi Mořkovem a Fryčovicemi skončilo 1:1. Mořkov se, nebudeme-li počítat odstoupivší FK Tísek, dělí s dalšími dvěma celky o poslední pozici v tabulce, Fryčovice před ním mají náskok pěti bodů. Dalo by se říct, že se týmy mohly v poklidu rozejít s bodovým ziskem, ale v domácím týmu rezonovala nespokojenost s penaltou odpískanou v závěru utkání ve prospěch Fryčovic. Sudí ji nařídil za držení ve vápně. Fryčovice ji sice neproměnily, ale Mořkov svůj hněv zastavit nedokázal.

 

"Po utkání při odchodu z hrací plochy se na středu hřiště poblíž vstupu do šaten seběhlo několik lidí, pořadatelská služba v tu chvíli již byla připravena řešit případné incidenty a zajistit bezpečný odchod z hrací plochy a snažili se zamezit kontaktu mezi rozhodcimi a ostatnimi," popsal sudí Vojtěch Kubáček v zápise z utkání. "V tu chvíli mě předseda klubu Mořkov chytil kolem pasu, ať s ním jdu do šaten, aby mě tak bezpečně dovedl do kabiny. Po vstupu do chodby vedoucí k šatnám mě pustil, otočil se ke mně čelem a udeřil mě sevřenou pěstí na spodní čelist, až jsem se skácel k zemi. Celý útok doplnil slovy ve smyslu to máš za to, ale byl jsem otřesen a proto nemohu přesně citovat, co mi řekl," přibližuje krušné pozápasové chvíle hlavní rozhodčí. "V tu chvíli přiběhl hlavní pořadatel a situaci se jal uklidnit a doprovodil mě do šatny. Celou situaci viděl jeden z asistentů rozhodčího," uzavřel Kubáček.

 

Stav utkání se měnit nebude, ale pokud disciplinární komise MS KFS shledá popis události jako pravdivý, dá se očekávat pokuta Mořkovu a rovněž trest pro předsedu klubu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou