PERLIČKY TÝDNE: Divák při hře napadl hráče. Tým nesouhlasí s tím, že jeho fotbalista dal pěstí sudímu a odhalený švindl

0

Co přinesl uplynulý víkend? Opět se některé zápasy nedohrály...

DIVÁK NAPADL HRÁČE, TÝM ODMÍTL POKRAČOVAT

Ve 36. minutě utkání OP Nymburk mezi domácím Polabanem Nymburk B a Hrubým Jeseníkem měli hosté odkopávat od své branky. Jenomže k tomu již nedošlo. V tu chvíli totiž na hrací plochu vnikl jeden z diváků a pustil se do křížku s hostujícím hráčem Jeníkem. "Došlo k verbálnímu i fyzickému (strčení) napadení hostujícího hráče divákem na hrací ploše v rohu u brankové čáry na polovině hostí," upřesnil sudí utkání. Na zásah pořadatelské služby byl dotyčný divák po několika okamžicích vyveden. Hrubý Jeseník poté odmítl pokračovat v utkání. "Své odstoupení z utkání zdůvodnili hosté obavami o své zdraví. Následně jsem situaci oznámil oběma kapitánům a utkání ukončil," popsal rozhodčí. Ten v zápise rovněž uvedl, že kromě strčení žádný jiný fyzický kontakt neviděl, domácí si zase přáli uvést, že k potyčce došlo na základě verbálního napadení onoho diváka hráčem. "Snažil jsem se využít všech prostředků, aby se utkání dohrálo, ale bohužel. Hosté i po několika výzvách k utkání odmítli znovu nastoupit," posteskl si sudí. Přestože hosté uvedli, o jakého diváka mělo jít, domácí vedoucí oznámil, že totožnost diváka domácí neznají.

 

"Po sporné situaci následovala verbální výměna hostujícího hráče a fanoušků, která bohužel vygradovala až k situaci, kdy jeden z fanoušků vběhl na hrací plochu a do hráče strčil. Po zásahu pořadatelské služby divák spořádaně opustil hrací plochu, cela věc se uklidnila a rozhodci chtěl pokračovat ve hře. To ale hostující tým odmítl, opustil svévolně hřiště a proto rozhodci utkání předčasně ukončil. Všem fanouškům fotbalu se omlouváme a věříme, že se tato situace nebude opakovat a další zápasy budou probíhat v klidu, jako doposud," popsali domácí na svém facebookovém profilu. I přesto se dá očekávat, že vzhledem k vniknutí diváka a prokázanému fyzickému napadení hráče bude utkání kontumováno ve prospěch Hrubého Jeseníku.

 

ROZHODČÍ TVRDÍ, ŽE DOSTAL PĚSTÍ. PODLE HOSTŮ TO BYLO NAOPAK

Ve 29. minutě bylo utkání III. třídy Prachaticka mezi Zdíkovem a Vlachovým Březím B ukončeno. A proč? To už si musíme přiblížit prostřednictvím dvou různých subjektů, z nichž každý popisuje dění jinak. Nejdříve pohled sudího Neumanna: "Utkání bylo ukončeno pro napadení hlavního rozhodčího pěstí do hrudi a posleze pěstmi do obličeje směřující na nosní dutinu, ze které se spustila krev, a na pravé oko, které oteká. A to hráčem Pavlem Zeleným a to po udělení červené karty za vulgární protesty směřující k mé osobě. ("Ty svině, jestli mi daš červenou, tak odsud živej neodjedeš. Počkej po zapase. Ty neodejdeš po svých. To si piš, že tu na tebe počkám a umlatím tě do země".) Sudí uvedl, že jeho verzi může potvrdit asistent rozhodčího. 

 

Hostující tým se za osmapadesátiletého hráče Zeleného postavil a přidal další podrobnosti. "Rozhodčí Neumann nařídil pokutový kop ve 29. minutě proti mužstvu Vlachova Březí B, přičemž byl zraněn náš hráč Pavel Zelený. Při diskutování s hlavním rozhodčím došlo k tomu, že rozhodčí udělil hráči Zelenému červenou kartu za slovní napadení. Při zapisování rozhodčího se strhla slovní diskuze, při které rozhodčí šlápl hráči Zelenému na zraněný nárt nohy, kdy při slovní výměně rozhodčí opakovaně udeřil hráče Zeleného pěstí do hlavy. Po udeření hráče rozhodčím došlo k potyčce, po které ukončil rozhodčí zápas. Asistent na pomezí reagoval až poté tím, že se připojil k hlavnímu rozhodčímu a odešli do šaten." Utkání mohlo dle hostů pokračovat. "Vyjádření hlavního rozhodčího, že hráč Zelený ho udeřil se vůbec nezakládá na pravdě, což mohou potvrdit i nezávislí svědci". Vedoucí mužstva uznal, že došlo ke slovním urážkám, ale vše prý až po incidentu napadení hráče Zeleného hlavním rozhodčím Neumannem. "Za chování hráčů se tímto omlouvám a uvědomuji si, ze takové chování je nepřípustné."

 

HRÁČ NAČERNO ODHALEN. JEHO SPOLUHRÁČI ODMÍTLI POKRAČOVAT

O poločasové přestávce zápasu IV. třídy Nový Jičín mezi Hladkými Životicemi a Skotnicemi B pojali domácí podezření, že hosté k průběžnému vedení 3:1 přišli za pomoci hráče, který neměl v zápase co pohledávat. Kapitán domácích tak požádal o provedení konfrontace. A Životice se nemýlily. Bylo zjištěno, že v týmu hostí nehrál s číslem 7 Radek Gintar, ale místo něho nastoupil Lukáš Bucháč. Po tomto zjištění hráči hostí odmítli nastoupit do druhého poločasu a utkáni bylo ukončeno.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou