Opět se nehraje! Kdo svá utkání odkládá? Důvodem je počasí, ale i Covid

0

Stejně jako minulý víkend (informovali jsme ZDE), tak i v noci z pátka na sobotu se počasí rozhodlo zkomplikovat oblastním fotbalistům podmínky k fotbalu. Ale počasí nebylo jediným důvodem k přeložení zápasů. Do hry významně zasáhl také Covid, který se ve velkém objevil v jednom z krajských celků.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Jako první, ještě před páteční nocí, hlásili odložení zápasu 20. kola krajského přeboru fotbalisté z Bolevce, kteří byli ve větším počtu nakaženi Covidem a nejsou schopni postavit dostatečný počet hráčů do hry. Svůj zápas o víkendu s Bolevcem tak neodehraje domažlická Benfika, která má pro toto kolo pauzu.

 

Již druhý víkend si do míče nekopnou fotbalisté Staňkova. Ti museli minulý víkend pro nepřízeň počasí odložit utkání se Lhotou a tentokrát je potkala obdobná situace, když měli jet do Černic. Na plzeňském hřišti se přes noc objevila vrstva sněhu.Ta by nevadila, kdyby sníh nezačal tát a následně se sníh přeměnil na menší rybníčky. A s prutem do Černic chlapi ze Staňkova asi jet nechtějí. Podívejte se sami do galerie a posuďte, jak by fotbal vypadal a zda by hřiště pak dal někdo dohromady.

 

Pro Tlumačov platí stejný příběh, jako pro Staňkov. Minulý týden měl zavítat na hřiště Holýšova, ale překazilo to počasí. Tentokrát na svém hřišti nemůže odehrát zápas se Stříbrem, takže tyto dva týmy tedy čeká nucená pauza.

 

1.A TŘÍDA

V rámci 1.A třídy se udála jedna změna, a to v souvislosti s hrací plochou v Kaznějově. Tachov si tak podruhé za sebou nezahraje a bude se muset smířit s dvěma vloženými zápasy.

 

1.B TŘÍDY

V "Áčkové" skupině se odkládá utkání mezi Dlouhým Újezdem a Postřekovem. Ještě v poledních sobotních hodinách se na hřišti nacházela vrstva mokrého sněhu, která by hru ztěžovala. V průběhu dne přibyla další oznámení o odložených zápasech, a to téměř o všech v rámci 16.kola. Odložena byla střetnutí Ch. Újezd - Krchleby, Meclov - Ch. Planá, T. Chodov - Horšovský Týn a Úněšov - Klenčí. Pro některé týmy je to rovněž druhé odložení zápasů za sebou.

 

Skupina "B" by se měla odehrát beze změn. Jedna změna však nastala v poslední ze tří skupin. Volduchy svůj souboj s Dýšinou taktéž odkládají z důvodu nezpůsobilého hřiště - hřiště je pod vodou. Pro Dýšinu to tedy je druhý odložený zápas v řadě. Minulý týden se odkládalo jejich domácí střetnutí se Zbirohem.

 

OKRES TACHOV

Tachovsko se musí obejít bez dvou zápasů okresního přeboru, a to mezi TJ Sokol Konst. Lázně a TJ Sokol Stráž, a druhým odloženýcm zápasem je TJ Tatran Přimda - TJ Sokol Kšice. Později se přidalo i utkání mezi Studánkou a Černošínem.

 

V rámci III. třídy se odkládá střetnutí Sokola Damnov s TJ Čechie Halže a TJ Sokol Bernartice s TJ Jiskrou Erpružice.

 

Ve IV. třídě se neodehrají zápasy TJ Hraničář Částkov B - TJ Staré Sedliště a TJ Ctiboř - TJ Slavoj Chodová Planá B.

 

OKRES DOMAŽLICE

Domažlický okres zatím žádnou změnu nehlásí. Takže zde by se snad měla všechna utkání dospělých odehrát.

 

OKRES KLATOVY

Okresní přebor hlásí zatím jednu změnu, a to v utkání mezi Kašperskými Horami a Tatranem Dlouhá Ves. Zde ovlivnila přísun vody i nadmořská výška.

 

Dalším vysoko položeným místem, kde se utkání odkládá, je Železná Ruda. Místní fotbalisté si nezahrají 16. kolo III. třídy s rezervou Bolešin.

 

OKRES ROKYCANY

V okresním přeboru rokycanska se odkládají zatím dvě utkání. Jako první hlásili změnu v Těškově, kde měli přivítat Cheznovice. Druhou změnou je podmáčené hřiště v Radnicích, kde místní rezerva měla odehrát utkání se Strašicemi. Souboj prvního s druhým se tedy přesouvá na jindy.

 

OKRESY PLZEŇ-MĚSTO, PLZEŇ-SEVER, PLZEŇ-JIH

Zde se zatím žádné změny v utkáních neohlásily a nebyly uvedeny na webu Fotbal.cz. Avšak pokud víte o některém z odložených záapsů, budeme rádi za jakékoliv informace.

***

Některé z dosud ohlášených změn mají předběžné termíny pro odehrání svých zápasů. Ovšem tyto musí ještě posvětit okresní nebo krajský fotbalový svaz. Následně vás budeme informovat i my o náhradních termínech stejně, jako jsme to udělali k odloženým zápasům z minulého týdne, o čemž jste se mohli dočíst ZDE. Pokud máte fotografie ze svých hřišť, která jsou zasažená sněhem nebo velkou vodou, pošlete nám je na e-mail jakub.volak@fotbalunas.cz. Rád je přidám do tohoto článku stejně, jako fotografii z Černic, která je v galerii.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou