Filip Stankuš z VŠCHT se rozpovídal po benefičním utkání pro Ukrajinu

0

V rámci přípravy na Univerzitní fotbalovou ligu se Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT) 3. března 2022 utkala s Institutem ekonomických studií UK. Každý z týmů navíc nejprve vybral 1500Kč a přidal 100Kč za každý vstřelený gól na pomoc Ukrajině proti ruským okupantům. S přispěním fanoušků se nakonec podařilo odeslat na účet ukrajinské ambasády 4200Kč. VŠCHT v zápase bohatém na góly a šance na obou stranách zvítězila 6:1 (1:1). Branky za VŠCHT stříleli Stankuš 3x, Horák, Jančík a Tichý.

 

Na otázky fotbalunas.cz nechali zástupci školy odpovídat autora hattricku z tohoto utkání, Filipa Stankuše. Filip je student 2. ročníku navazujícího magisterského studia oboru "Základní a speciální anorganické technologie", je dlouholetým reprezentantem VŠCHT ve fotbale a futsale na pozicích levého záložníka/útočníka.

 

Jak byste zhodnotil minulý ročník? Projekt celkově, ale i výsledkově ze strany školního týmu?

Minulý ročník byl velmi povedený nejen nápadem, ale i organizačně. Člověk si po dlouhé covidové době mohl opět připomenout, jaké to je zahrát si s kamarády a reprezentovat školu. Doufám, že projekt bude držet i v následujících letech, protože tato zdravá soutěživost mezi univerzitami, ať už ve fotbale nebo v dalších sportech, je potřeba. V minulém ročníku naše výsledky nebyly takové, jaké jsme si představovali, ale odnesli jsme si zkušenosti, které se budou hodit v následujícím ročníku.

 

Co Vaší školu přimělo pokračovat v projektu? V čem vidíte přínos pro studenty?

Jak jsem již řekl, projekt má skvělou myšlenku, kdy studenti mohou soupeřit mezi sebou a reprezentovat školu. Naše škola vždy podporuje studenty, kteří soutěží v jejím jménu. Navíc je to vždycky příjemné odreagovat se od probíhajícího semestru.

 

Je o zápis na soupisku školního týmu veliký zájem? Proběhly nebo proběhnou nějaké změny?

Šíře kádru je u nás problém, protože jsme vcelku malá škola, takže se vždycky spíše snažíme najít a získat, co největší počet lidí, kteří se věnují fotbalu a z nich složit tým. Mnoho změn asi v soupisce nenastane, ale v nejbližších dnech se budeme navíc muset obejít bez pár hráčů, kteří si přivodili zranění.

 

Probíhají už nějaké společné tréninky, nebo spoléháte na individuální kvalitu a připravenost hráčů?

Společných tréninků přes zkouškové období moc nepořádáme, protože v průběhu zkouškového je obtížné najít nějaký volný čas, kdy by se to většině kluků hodilo, takže to jsme většinou spoléhali na individuální tréninky. Scházeli jsme se v listopadu a prosinci a teď se začátkem února a nového semestru. Teď se nám dokonce podařilo odehrát i přátelské benefiční utkání. S ohledem na program univerzitních lig tréninků zase určitě přibude – pokud zrovna nebudeme mít zápas.

 

Co říkáte na rozlosování Vaší skupiny a Vaše soupeře?

V první řadě jsme rádi, že jsme se dostali do pražské skupiny a nemusíme nikam daleko cestovat. Ve skupině máme opět velmi kvalitní soupeře, se kterými ty zápasy nebudou nic lehkého. O tom jsme se už přesvědčili v minulém ročníku. Jsme zvědaví, jak bude hrát nově vzniklý tým AAU.

 

Jaké jsou ambice školního týmu?

S ohledem na minulý ročník by pro nás byl postup ze skupiny obrovský úspěch. Přece jen máme zde opět velmi těžké soupeře, proti kterým jsme se na podzim velmi trápili. Na druhou stranu jsme se z těchto zápasů poučili a snad to využijeme v následujícím ročníku.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou