Z české 1.A třídy až do Švédska. Kam putuje český brankář?

0

Ještě na podzim nastupoval pravidelně v 1.A třídě Karlovarského kraje za rezervu Mariánských Lázní. Byl ale taktéž součástí "A" mužstva, za které dvakrát nastoupil v divizní soutěži a v minulosti v prvním dresu nastupoval pravidelněji. Teď se stěhuje za angažmá do Švédska. Jak se český brankář adaptuje a jaké jsou jeho zkušenosti, se kterými do skandinávské země putuje?

Ondra Jacko-Lysák, brankář pocházející z mariánskolázeňska, který si díky studiu na Univerzitě v anglickém Derby, nyní po uvolnění protipandemických opatření našel cestu zpět do vytouženého zahraničí. I když spousta hráčů ze západního nebo jižního příhraničí hledá angažmá právě u našich sousedů, v Německu nebo Rakousku, Ondra se vydal úplně jinou cestou. 

 

Díky známostem a svému zápalu pro studium se však rozhodl pro cestu, kterou nevolí ani většina profesionálních českých hráčů. Švédské soutěže nepamatují mnoho českých legionářů a před Ondrou jistě stojí velká výzva.

 

Znáte klub Fagersta Södra IK Fotboll? Pokud ne, nejste sami. My jej do teď také neznali. Proto jsme Ondru k celé situaci vyzpovídali a celý zajímavý rozhovor naleznete v přiložené galerii. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou