Rozlosování se nám líbí, protože hrajeme dvakrát doma, říkají Jaroslav Kollmann a Jakub Horák z Budějic

0

Další školou, která se v rámci Univerzitní fotbalové ligy představí, je Vysoká škola techická a ekonomická v Českých Budějovicích (VŠTE ČB). Tu nám ve velkém představili pánové Ing. Jaroslav Kollmann a Ing. Jakub Horák, MBA, PhD. Jaké mají s týmem ambice a jak hodnotí minulý ročník?

Jak byste zhodnotil minulý ročník? Projekt celkově, ale i výsledkově ze strany školního týmu?

Minulý ročník, který byl premiérový, bychom zhodnotili určitě pozitivně. Organizace probíhala odpovídajícím způsobem, minulý ročník vnímáme jako startovací čáru pro rozvinutí velmi zajímavého a přínosného projektu. Mírným problémem, který jsme shledali, bylo zajištění kvalifikovaných rozhodčích na zápasy, ne vždy to odpovídalo úrovni univerzitní ligy. Tento aspekt někdy kazil dojem ze hry. Avšak věříme, že postupně se podaří nastavit velmi kvalitní podmínky pro tuto soutěž. 

 

Výsledkově můžeme hodnotit naše působení v prvním ročníku univerzitní ligy za zdařilé, kdy jsme se ctí bojovali s oběma finalisty prvního ročníku UFOL, ve vyřazovacím boji přímo s budoucími vítězi. Odehráli jsme kvalitní zápasy, na které budeme chtít v novém ročníku navázat. 

 

Co Vaší školu přimělo pokračovat v projektu? V čem vidíte přínos pro studenty?

Pro pokračování v projektu nás přiměl pozitivní zájem ze strany studentů a především možnost porovnat se s ostatními vysokými školami v ČR. V projektu vidíme výbornou možnost prezentovat naši školu v dobrém světle, reprezentovat naši alma mater, která by měla mít své místo v českém vysokoškolském prostředí. Přínos pro studenty vidíme především v pohybové aktivitě, kdy se studenti mohou odreagovat na hřišti, dalším přínosem jsme shledali ten, že se studenti v prvních ročnících lépe seznamují v těchto kolektivních sportech. Mohou spolu trávit čas nejen při výuce, ale také na trénincích a zápasech, či při dalších společných akcích, na kterých se postupně domlouvají. 

 

Je o zápis na soupisku školního týmu veliký zájem? Proběhly nebo proběhnou nějaké změny?

Zájem o zápis do školního týmu není zas tak veliký. Jsme přeci jen poměrně mladá a malá vysoká škola, to musíme zohledňovat. Každopádně kádr je nyní poměrně široký a jsme rádi, že většina studentů účastnících se startovacího ročníku UFOL, pokračuje ve studiu a bude nás reprezentovat i v letošním ročníku. Již proběhly nějaké nové příchody a další příchody očekáváme se začátkem nového semestru a začátkem tréninků, kdy budeme chtít po hráčích větší účast. 

 

Probíhají už nějaké společné tréninky, nebo spoléháte na individuální kvalitu a připravenost hráčů?

Zde navážeme na předešlou otázku, společné tréninky nám začínají v druhém týdnu nového semestru. Máme v plánu trénovat jednou týdně, protože většina hráčů trénuje ve svých vlastních klubech a my je nemůžeme nutit, aby vynechávali tréninky v těchto klubech. Z toho důvodu jsme se domluvili na jednom tréninku týdně, máme v plánu sehrát i jedno přátelské utkání, abychom se více sehráli a prokázali to v soutěžních utkáních. Výhledově bychom také rádi vyrazili na nějaké společné soustředění a případně sehráli další zajímavá přátelská utkání. Jinak určitě budeme spoléhat na jejich individuální připravenost, myslíme si, že takto to budou mít i ostatní vysokoškolské týmy. 

 

Co říkáte na rozlosování Vaší skupiny a Vaše soupeře?

Rozlosování se nám líbí, protože hrajeme dvakrát doma, což je určitě pozitivní aspekt, kdy můžeme využít domácího prostředí, domácích fanoušků. Zde nyní očekáváme mnohem větší podporu a jejich větší zapojení, což bylo řešeno i s vedením školy, které tuto aktivitu velmi podporuje. Dále nám odpadá cestování, kdy bylo v minulém ročníku občas obtížné zajistit dopravu na místo určení. Očekáváme ale už ve skupině tuhý boj o postupová místa, protože ve skupině máme finalistu minulého ročníku a zároveň ambiciózní a kvalitní tým pražské ČZU. Určitě se ale také musí počítat s týmem Lékařské fakulty UK v Plzni, odhodlaným a pracovitým soupeřem.

 

Jaké jsou ambice školního týmu?

Ambice našeho týmu jsou ty největší, rádi bychom se letos probojovali do finále. Budeme se snažit navázat na předešlé výkony, máme v plánu zlepšit naší koncovku a hrát náročný fotbal, který bude bavit nejen hráče, ale i fanoušky. 

***

 

Ing. Jaroslav Kollmann je asistentem na Katedře managementu Ústavu podnikové strategie Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE). V rámci fotbalového týmu VŠTE zastává funkci vedoucího týmu, asistenta trenéra. Pomáhá s přípravou a vedením tréninkových jednotek, spolupracuje v oblasti administrativních záležitostí.

 

Ing. Jakub Horák, MBA, PhD. je zástupcem ředitele Ústavu znalectví a oceňování pro výzkum, vývoj a tvůrčí činnost Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE). V rámci fotbalového týmu VŠTE zastává funkci manažera týmu. Zprostředkovává komunikaci mezi UFoL a VŠTE, vedením VŠTE, zajišťuje strategické a procesní záležitosti, komunikuje se zástupci ostatních týmů.

 

VŠTE – představení školy

VŠTE se nachází v samotném srdci jižních Čech – Českých Budějovicích. Škola vznikla v roce 2006 a navštěvuje ji přibližně 4000 studentů, kteří studují v bakalářských a magisterských studijních programech Podniková ekonomika, Řízení lidských zdrojů, Business analytik, Technologie a řízení dopravy, Strojírenství, Pozemní stavby, Znalectví či Logistika. VŠTE se snaží, aby její absolventi nejen chápali látku, ale aby se ihned zařadili do praxe a zvládli nástup na pracovní místo bez obav. Proto se zaměřuje na praktické studium, kterému věnuje celý jeden semestr, což je v Česku nadstandardní doba. Studenti VŠTE si mohou pro praxi vybrat z desítek firem. A v nich zažít své vysněné povolání na vlastní kůži. Někteří absolventi pak praxi rovnou přetaví v první práci. Chcete se dozvědět více informací? Stačí kliknout zde: VŠTE ČB

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou