Dominik Šindler se těší na derby ostravských univerzit. Jaký je zájem studentů o fotbal?

0

Mgr. Dominik Šindler je studentem doktorského studijního oboru Kinantropologie na Katedře studií lidského pohybu Pedagogické fakulty Ostravské univerzity a současně zde také vyučuje fyziologii zátěže, fotbal, sportovní a pohybové hry. Pozice trenéra univerzitního týmu pro něj tedy nic nového a věří, že zájem o fotbal na univerzitě poroste.

Co Vaší školu přimělo zapojit se do projektu? V čem vidíte přínos pro studenty?

Projekt univerzitních soutěží je z našeho pohledu velice zajímavá myšlenka a jsme moc rádi, že jsme jako univerzita jeho součástí. Je důležité moct nabídnout studentům ke studiu také něco navíc, což možnost reprezentovat školu v republikovém měřítku určitě přidanou hodnotou je. Jsme moc rádi, že právě zde na Ostravské univerzitě je o sport z řad studentů opravdu velký zájem. Právě díky tomu máme zastoupení ve všech sportovních soutěžích na následující ročník, v ženských i mužských kategoriích. Konkrétně mužský fotbalový tým vzniká až tuto sezónu, ale už teď registrujeme poměrně velký zájem kluků.

 

Zájem o zápis na soupisku školního týmu je tedy dostatečný?

Jak už jsem naznačil, jsem mile překvapen jaký zájem studenti projevují. V minulém ročníku jsme se jako univerzita zúčastnili, z mého pohledu velmi úspěšně, futsalové soutěže a většina těchto kluků projevila zájem zahrát si i tu fotbalovou. K nim se nám postupně připojují noví studenti, z čehož mám velkou radost. Nicméně tým se stále rozrůstá a noví zájemci se mohou dále hlásit.

 

Probíhají už nějaké společné tréninky, nebo spoléháte na individuální kvalitu a připravenost hráčů?

Rozhodně bychom chtěli uskutečnit minimálně jeden trénink před startem soutěže, ani né tak z důvodu nějaké herní připravenosti, ale hlavně, aby se kluci poznali na hřišti. Přeci jen je to náš první ročník, tým se stále skládá a né všichni kluci se navzájem znají. Co se týče fyzické připravenosti a individuálních kvalit hráčů, tak mají kluci mou plnou důvěru a věřím, že jsou připraveni ze svých aktuálních klubů. V průběhu sezóny už však budeme mít snahu, aby tréninky pravidelně probíhaly.

 

Co říkáte na rozlosování Vaší skupiny a Vaše soupeře?

S některými univerzitami se pravidelně setkáváme na Akademických hrách ČR, takže se navzájem známe a některé jsou pro nás naopak nová zkušenost. Skladba týmů se ale každý rok mění, takže jsme sami zvědaví a těšíme se na srovnání. Musím ale říct, že jsme rádi za účast také Vysoké školy báňské - Technické univerzity (VŠB-TUO), jelikož se jedná o derby dvou ostravských univerzit, což by mohlo být zajímavé zejména z pohledu účasti fanoušků z řad studentů.

 

Jaké jsou ambice školního týmu?

Vzhledem k tomu, že se pro nás jedná o první ročník, nejsou naše ambice nijak vysoké. Našim dlouhodobým cílem je, aby zde každoročně rostl zájem o reprezentaci univerzity a vytvořil se tak spolehlivý tým, ke kterému se budou postupně připojovat noví studenti. Nicméně budeme usilovat o co největší úspěch v letošní sezóně, protože víme, že i úspěchy nám dělají jméno a mohou tak nalákat další studenty do týmu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou