SESTŘIH: Remizovaly s mistryněmi světa a trénují na pláži v Kalifornii. Jak probíhá přípravný turnaj reprezentantek v USA?

0

České reprezentantky se v pondělí přesunuly z Prahy do Los Angeles, kde je čeká mezinárodní turnaj SheBelieves Cup. Po několikadenní aklimatizaci a prvních tréninkových jednotkách v Kalifornii se v pátek střetly s úřadujícími mistryněmi světa v americkém Carsonu, se kterými uhrály senzační remízu 0:0. 

PŘED TURNAJEM

Že se na soustředění v USA a mezinárodní turnaj české reprezentantky těšily, potvrdila před turnajem i Simona Necidová: "Je to pro nás splněný sen, zahrát si proti týmům jako USA a Nový Zéland. Věřím, že to pro nás bude kvalitní příprava před pokračování kvalifikace Mistrovství světa." Kvitovala i fakt, že v USA je ženský fotbal divácky velice atraktivní a těší se na plný stadion. "Věřím, že na zápas s USA přijde hodně diváků, jelikož v Americe chodí na všechny sportovní utkání. Zápasy jejich A týmu si nenechají ujít a myslím si, že bude plný stadion." Na utkání nakonec dorazilo 7333 diváků.

 

SHEBELIEVES CUP

V rámci mezinárodního přípravného turnaje SheBelieves Cupu se ženská fotbalová reprezentace střetne kromě domácího týmu také s Islandem a Novým Zélandem. Vzájemný duel mezi druhými jmenovanými rozhodla po 48 sekundách hry islandská Dagný Brynjarsdóttir, jejíž branka nakonec znamenala vítězství 1:0.

 

První utkání ženy odehrály v pátečních ranních hodinnách českého času. I když měl favorizovaný domácí výběr, který je dle rankingu světovou jedničkou a úřadujícím mistrem světa, navzdory absenci řady tradičních opor (například Megan Rapinoe či Alex Morgan) výraznou převahu, svěřenkyně kouče Karla Rady neinkasovaly. Velkou zásluhu na tom měla brankářka Paris Saint-Germain Barbora Votíková.

 

Gólmanka českého týmu, který je ve světovém žebříčku na 24. místě, si připsala podle statistiky osm úspěšných zákroků. Američanky prodloužily neporazitelnost na domácí půdě už na 63 utkání. Český výběr se s tím americkým střetl v minulosti pouze jedinkrát, a to v roce 2000, když v Melbourne prohrál 8:1. I tehdy byly Američanky nejlepší na světě.

 

SESTŘIH Z UTKÁNÍ S USA

 

 

TRÉNINKOVÉ JEDNOTKY

Karel Rada hodnotí turnaj na vysoké úrovni, ze kterého si mohou vzít jen to nejlepší. Jak hodnotí soupeře a jak zásadní vliv měl na české hráčky dlouhý let a časový posun?

 

Trenér pro své svěřenkyně naplánoval spousty tréninkových a stmelovacích jednotek, které holky tráví nejen v tréninkovém centru v Los Angeles, ale také na pláži. A že holky fotbal baví a s tréninky zejména na pláži, kde proběhla i koupačka, jsou spokojeny, hovoří nedávno zveřejněné fotografie na facebookové stránce ženského fotbalu.

 

Reprezentantky čeká v pondělí druhé turnajové utkání, ve kterém vyzvou 16. celek žebříčku FIFA - Island. Soupeřky ze země ohně a ledu jsou taktéž jejich konkurentky v boji o postup na Mistrovství světa, se kterým se utkání 12. dubna v Teplicích. Přípravné turnajové utkání tedy bude pro oba celky důležité i s ohledem na blížící se ostrý duel. 

 

SheBelieves Cup 2022

18.2. 02:05  Island – Nový Zéland

(Dignity Health Sports Park, Carson, Kalifornie)

18.2. 05:05  USA – Česká republika

(Dignity Health Sports Park, Carson, Kalifornie)

20.2. 21:05  USA – Nový Zéland

(Dignity Health Sports Park, Carson, Kalifornie)

21.2. 00:05  Česká republika – Island

(Dignity Health Sports Park, Carson, Kalifornie)

24.2. 00:05  Nový Zéland – Česká republika

(Toyota Stadium, Frisco, Texas)

24.2. 03:05  USA – Island

(Toyota Stadium, Frisco, Texas)

 

Zdroj: zeny.fotbal.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou