Jaromír Blažek, Václav Koloušek, a další... Tým z 1.A třídy posiluje a hlásí, že v létě s tím bude pokračovat

0

Buldoci, jak si klub říká i s ohledem na svou historii, na kterou nově navazuje, zaznamenal během zimní přestávky několik zajímavých posil. Karlovarský celek z městské části Dvory, hrající 1.A třídu, angažoval nejprve posily z nejlepších celků v kraji, hrající například Divizi nebo ČFL, aby překvapil i zvučnými jmény. Na soupisku se pro jarní část sezóny zapsali bývalí profíci - Václav Koloušek nebo Jaromír Blažek.  

K fotbalovému dění v Karlových Varech - Dvorech, jsme vyzpovídali Jaroslava Šimků, který je spolu s Martinem Matějčkem, hlavním strůjcem projektu s cílem navrátit minimálně vrcholný krajský fotbal do míst, kde se v letech 1999-2002 kopala i ČFL. 

 

1) Momentálně nejvíce rezonovala zpráva o posílení vašeho kádru Jaroslavem Blažkem. Váš klub má ale za posledních pár měsíců pěknou řádku dalších zvučných posil. O koho všechno se jedná?

Ano. Podařilo se k nám přivézt velmi zajímavá jména. Před začátkem soutěže jsme angažovali do klubu jako hlavního trenéra Ladislava Vízka. Záměr byl jasný. Oživit v klubu příchod takové celebrity, jakým Láďa bezesporu je a též oživit 1.A třídu v Karlovarském kraji. Po půlce sezóny jsme se pustili do posílení kádru a chtěli jsme vše stihnout ještě do konce roku 2021, což se nám podařilo. Druhé velmi zajímavé jméno je Václav Koloušek, kterého nikomu představovat nemusím. Záměr byl takový, abychom případné další oslovené hráče mohli na toto jméno do našeho klubu nalákat, a to se nám podařilo nad očekávání. Přišli další hráči, kteří mají parametry 3. ligy a divize. Pavel Maňák, Ondřej Shorný, Jan Staněk, Jindřich Pachta, Jan Tolar. Je radost s takovými hráči na tréninku pracovat. A v neposlední řadě jsme se domluvili s Jaromírem Blažkem, který bude pouze připravený, pokud naše brankářská jednička nebude k dispozici. Je totiž po operaci kolene a nevíme, do kolika zápasu bude moci zasáhnout. 

 

2) Jak bylo složité takové posily do Dvorů dostat?

Složité je vždy přesvědčovat ty prvotní hráče. Pak ti další, když už vidí, že přišli kvalitní hráči, zvlášť když se všichni znají, je už jednodušší.

 

3) Ještě je někdo další v hledáčku, na koho se mohou fanoušci těšit?

Už zřejmě ne. Nechceme už do kádru moc zasahovat, protože na parametry 1.A třídy je zbytečné, aby na lavičce seděli hráči, co nedávno hráli ČFL nebo divizi. Ale mohu prozradit, že v létě kádr ještě více posílíme.

 

4) S posilami jdou ruku v ruce i nějaké fotbalové cíle. Jaké jsou ty vaše?

Možná vás překvapím, ale jediný opravdový cíl je vytvořit v mančaftu dobrou partu borců. Chci, abychom se těšili na tréninky a zápasy, abychom si to užívali a to co přijde potom, případný postup, bude jen bonus. Ale základ je vytvořit v Buldocích skvělou partu.

 

5) Historie Dvorů, respektive Buldoků, byla také zajímavá. Jak to s Buldoky v minulosti bylo a proč před pár lety začínaly "od nuly"?

Historie Dvorů je dlouhá. Jen v krátkosti - po rozdělení Dvorů a Slavie Karlovy Vary začaly Dvory od začátku, to znamená od III. třídy. Ta se hrála ve Dvorech ještě před cca 2 roky. Dostali jsme nabídku přeskočit hned 2 soutěže a vzít 1.B třídu. Když jsme na tuto nabídku kývli, neměli jsme v podstatě s kým tuto soutěž hrát. Tak jsme se pustili do práce a společnými silami jsme mančaft pro 1.B třídu vybudovali. Výsledek byl takový, že jsme po půlce sezóny byli první v tabulce s úctihodným skóre. Pak přišel corona virus a všechny nižší soutěže byly zastaveny. Měli jsme připravený projekt s Tomášem Řepkou, ale situace nám to nedovolila. A jelikož jsme skončili v půlce sezóny na prvním místě, tak jsme měli nárok postoupit do 1.A třídy. Myslím, že je zázrak, že jsme skončili v půlce sezóny na druhém postupové místě, protože mančaft trénoval málo a neměl takovou kvalitu, jakou jsme si představovali. Teď je vše jiné a poctivě se připravujeme na druhou polovinu sezóny. Přátelské zápasy hrajeme s vyššími soutěžemi, například s německým Mittertaichem (Landesliga), nebo Poppenreutehem (Berzesliga) a jsem zatím velice spokojení.

 

6) Jak jste zmínil, na trenérské lavici je u vás i Ladislav Vízek. Jak byste jej popsal? A v čem klubu nejvíce pomáhá?

Láďa je u nás pro zpestření celého mančaftu a musím na něj prozradit, že Láďu, ale i jeho bratra Milana, to neuvěřitelně chytlo. Vždy když opouští po zápase Karlovarský kraj, tak už za Bochovem volá, že se mu po nás stýská (smích). Pro něj je trenérská úloha něco naprosto nového, takže se zápas od zápasu zlepšuje. My máme ale z takového borce veliký respekt a už jenom tím, že tady je, splňuje náš účel. Propaguje mediálně náš klub a tím i automaticky Karlovarský kraj. Jeho pomoc v tomto ohledu je veliká. 

 

7) Asi mnoho čtenářů bude zajímat jedna velká otázka... Posily, zejména takových jmen a kvalit, povětšinou nejsou zadarmo. Stojí za vámi nějaký sponzor nebo vše zařizujete s panem Matějčkem sami?

Hledáme sponzory a sháníme finance, kde jen se dá, ale každý ví, jak je to těžké, zvlášť v téhle době a zvlášť do takové soutěže. Takže zatím do toho cpeme vlastní finance. Ale pracujeme i na posílení funkcionářského místa, kde se zatím připravuje kvalitní pomoc v našem projektu. Ale jméno zatím prozrazovat nebudeme. Pokud vše bude šlapat v klubu tak jak má, tak přijdou i sponzoři. 

 

8) Jistě bude hodně lidí poukazovat na chybějící mládež a další povinnosti, které jsou nutné splnit s ohledem na jednotlivé úrovně soutěží, jinak například hrozí sankce na účet FAČRu. Uvažujete o založení mládeže?

Ještě nejsou potvrzené zcela přesně podmínky FAČRu. Samozřejmě mládež ve Dvorech rozjet chceme, ale jsme teprve na začátku. Nikdo nečekal, že vyletíme během 2 let takhle nahoru, takže vše musíme řešit postupně. Nějaké plány už máme a pomalu je začínáme řešit. K tomuto projektu hledáme další schopné lidi, kteří budou mít tuto kategorii na starosti.

 

9) Jak vidíte fotbal v Karlovarském kraji teď a věříte, že je možné, aby se 1. liga dočkala po dlouhé době nějakého návratu právě z vašeho kraje?

Při jednom rozhovoru tuším do rádia Karlovy Vary řekl Láďa Vízek, že chce postup až do druhé ligy (smích). Jak všichni Láďu známé, tak on neztrácí humor nikde. Ale zpět k vaší otázce. Možná všechny překvapím, ale já jsem na fotbal v Karlovarském kraji absolutně hrdý. Neexistuje v republice kraj a zvlášť tak malý jako je ten náš, kde je tolik mančaftů, které hrají ČFL (Sokolov, Karlovy Vary) a divizi (Ostrov, Březová, Union Cheb, Mariánské Lázně). Tohle to tu nikdy nebylo. Ano, spousta lidí tvrdí, že divize nemá takovou kvalitu jak jinde v jiném kraji. Ale Březová je na tom velmi dobře, Union a Ostrov budou bojovat o udržení, ale jsou tam velmi schopní lidé a věřím, že soutěž udrží. Po pádu z 2. ligy se v Sokolově mohou prosazovat domácí hráči nebo hráči z regionu, což je další výhoda určitého vzrůstu. Je až neskutečné, jak v tak malém kraji je tolik kvalitních týmů. A to nezapomínám ani na nižší soutěže, kde se v krajském přeboru najdou mužstva, která by dobře reprezentovala i v jiných krajích. Například Chodov, Vintířov, Královské Poříčí a v 1.A třídě výborné Trstěnice, Ostrov B a troufnu si říct i nás, Karlovy Vary-Dvory. Jsem si jistý jako jeden z mála, že se fotbal v Karlovarském kraji dělá dobře a všem v tomto ohledu hrozně fandím, protože mám možnost poreferovat toto u známých fotbalistů a bývalých reprezentantů a jsem na to velmi hrdý. A na druhou část otázky vám odpovím - nikdy neříkej nikdy. Víte, vše záleží na různých okolnostech. Jedna z nich je, že pokud hrajete dobrý fotbal a postupujete dál a dál, tak se často sponzoři oslovují jednodušeji a někdy i sami přijdou a chtějí finančně pomoct. Druhá je, že se někdo úplně zblázní a půjde do toho se vším všudy. A takových bláznů už v republice bylo hodně. To myslím v dobrém slova smyslu. Byla i doba a není to tak dávno, kdy se i o první lize přemýšlelo v Sokolově, který hrál v popředí 2. ligy. Myslím, že všechno je možné. Chce to jen schopné lidi na všech možných úrovní a co nejstabilnější ekonomiku v Karlovarském kraji.

 

Jednotlivé posily si můžete prohlédnout v galerii, včetně dalších fotografií z klubu.

 

Kdo další myslíte, že v létě do Dvorů zavítá? Diskutovat můžete přímo zde pod článkem a za půl roku zkontrolujeme, zda měl někdo své tipy správné.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou