Okresní komise rozhodčích jela trénovat ligové sudí s moderní kamerovou technikou

0

Praktické semináře rozhodčích na hrací ploše z Rychnovska až k profesionálním asistentům z ligových soutěží. Přesně takto by se dal souhrnně napsat posun kvalitní práce komise rozhodčích z okresu na Královéhradecku.

Členové komise rozhodčích OFS Rychnov nad Kněžnou a od podzimu také instruktoři rozhodčích FAČR, Pavel Matula a Jan Dušek, začali v roce 2019 realizovat praktické semináře rozhodčích na hrací ploše. Využívají přitom moderní kamerovou techniku tak, aby sudí získali okamžitou zpětnou vazbu a mohli své výkony co nejefektivněji zlepšovat. 

 

Již v minulosti jsme informovali o jednom z praktických seminářů, který se v minulém roce, jako jeden z mnoha, uskutečnil v Přepychách.

 

Způsob vzdělávání zaujal i Komisi rozhodčích FAČR v čele s Radkem Příhodou, a tak se zástupci rychnovského okresu podíleli jednoho z posledních lednových dnů na dopoledním semináři ligových asistentů z profesionální listiny rozhodčích v areálu AFK Slavoj Podolí v Praze. 

 

"Je to ocenění naší práce. Snažíme se rozhodčím nabídnout co nejlepší servis a podmínky pro jejich vzdělávání. Ta práce je samozřejmě jiná na okresní úrovni, jiná na krajské úrovni a skokově jiná na profesionální úrovni. Cvičení, která máme vyzkoušená, jsou skvělá v tom, že můžeme skutečně nasimulovat těžké zápasové situace a obratem si je rozebrat na velkoformátových monitorech. Poděkování patří i Tondovi Vodičkovi, který s námi semináře připravuje," říkají lektoři z Rychnovska.

 

Již dříve se nechal Jan Dušek slyšet, že jejich cílem je s rozhodčími pravidelně pracovat. "Jedna věc je teorie, ale jsme přesvědčení o tom, že ještě důležitější je praxe, kterou mohou rozhodčí získat jen přímo na hřišti. Seminář je primárně určený pro mladé a začínající rozhodčí, ale jsme rádi, když se zúčastní i zkušenější kolegové, aby své návyky zdokonalili nebo někdy i změnili," uvedl v červnu roku 2021 Dušek, ještě před tím, než se stal instruktorem rozhodčích FAČR. 

 

Podobné zajímavosti sou jistě k vidění na více místech u nás. Pokud máte i vy, naši čtenáři, jakékoliv zajímavosti z fotbalového prostředí, napiště nám na info@fotbalunas.cz. Rádi je budeme zveřejňovat.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou