Pomezní pomstil svého bratra a pěstí udeřil o 24 let staršího hráče. Hlavní sudí zápas ukončil

0

Zápas v litoměřické IV. třídě FK Třeboutice - FK Schoeller Křešice B se nedohrál poté, co se pomezní rozhodčí, jehož roli plnil laik z hostujících řad, přihnal v 75. minutě na hřiště a napadl domácího hráče.

Domácí tým vedl brankou Krcha z 38. minuty 1:0, druhý poločas už se ale nedohrál. Jak známo, v nižších soutěžích řídí utkání delegovaný hlavní rozhodčí, kterému mají na lajnách pomáhat laici, které nominují jednotlivé kluby. Jenomže právě hostující pomezní Herold si jako rozhodčí rozhodně nepočínal a zapříčinil předčasný konec zápasu. "V 75. minutě vběhnul Michal Herold na hrací plochu v přerušené hře, kde napadl domácího hráče Ladislava Krcha ranou pěstí do oblasti hlavy a krku. Této reakci dle mého názoru předcházel souboj hráčů Krcha a Jakuba Herolda, který je bratrem pomezního, po kterém zůstal hostující hráč ležet na zemi. Tento souboj jsem neposoudil jako nedovolený. Poté došlo k již zmíněnému napadení," popsal dění hlavní rozhodčí Vágner.

 

O 24 let starší domácí fotbalista si atak nenechal líbit a i on se ohnal po pomezním-laikovi pěstí. Následně přiběhl do vypjaté situace ještě další hostující hráč a dle popisu sudího prudce udeřil soupeře rukou do oblasti hrudníku. "Potom vznikla na hrací ploše strkanice, do které se zapojila většina hráčů obou mužstev. Snažil jsem se situaci uklidnit a na pomoc mi přiběhl hlavní pořadatel a vedoucí domácího družstva. Když se situace uklidnila, udělil jsem dvě červené karty, a potom jsem utkání ukončil z důvodu napadení hráče asistentem a z důvodu ochrany zdraví hráčů. Odchod z hrací plochy do kabin proběhl bez problému," popsal rozhodčí v zápise.

 

Domácí klub FK Třeboutice se ve svém vyjádření zastal svého vyloučeného a napadeného hráče. "Naš hráč se zachoval tímto způsobem z důvodu napadení asistentem rozhodčího, chránil jen své zdraví a jednal tak v sebeobraně." Hosté zase po utkání nahlásili zranění Jakuba Herolda, který si měl ze souboje na hřišti odnést poraněné místo v oblasti krku.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou