To si má nechat nakopat do vajec?, protestují hosté proti vyloučení svého kapitána

0

Utkání mezi SK Labský Kostelec a SK Vojkovice v mělnickém okresním přeboru skončilo vítězstvím 1:0 domácího celku. Hosté dohrávali o desíti poté, co byl vyloučen jejich kapitán Jan Pfleger. A vypěnil tak, že by se za to v památné scéně seriálu Okresní přebor nemusel stydět ani „Jiřina“ v podání Ondřeje Vetchého.

Zkušený rozhodčí Eder poslal ve druhé půli hosty do oslabení. „V 72. minutě byla Pflegerovi udělena žlutá karta za faul loktem. Tento hráč protestoval a snažil se přesvědčit, že faulovaný hráč oplácel,“ přiblížil sudí v zápise o utkání. Tvrzené oplácení ale sudí nezaznamenal: „Faulovaný hráč po uderu loktem nekontrolovaně padal a při pádu nakopl protihráče. Ten sundal pásku slovy, že jde střídat, poté se vrátil se slovy vyhrožování: Já si na tebe počkám po zápase a uvidíš.“ Sudí tak vytáhl červenou kartu a to už bylo na vojkovického kapitána moc a sudí si vyslechl spršku nadávek. Sudí jej posléze vykázal ze střídačky hostujícího mužstva, tvrdí, že nadávkami a výhružkami ho kapitán častoval i po utkání.

 

Hosté proti vyloučení podali oficiální protest. „Pokud mám z pozice hráče hodnotit výkon rozhodčích, pak až na inkriminovaný moment si myslím, že vše bylo odpískáno korektně. Tento můj názor mi byl potvrzen i od diváků a našich činovníků. Bohužel daný moment vše pokazil,“ sdělil hostující zástupce Jiří Linhart. „Náš hráč prokazatelně fauloval. Sice ne loktem - je to hokejista, takže použil standardní bodyček - ale to není podstatné. Žlutá karta byla akceptovatelná a obešla by se bez zásadních problémů. Co ovšem náš hráč nevydýchal, je zcela jednoznačné oplácení, kdy domácí hráč ho ze země dvakrát úmyslně nakopnul do rozkroku,“ reklamovali hosté po utkání. „Toto bylo viditelné přes celé hřiště, v souboji byli jen oni dva. Podle zápisu rozhodčího tento zákrok pan rozhodčí evidentně viděl. Ze vzdálenosti pěti metrů s nezakrytým výhledem by musel být slepý. Důvod jeho rozhodnutí ví jen on sám,“ diví se Linhart, který vykonává funkci sekretáře klubu.

 

„Janu Pflegrovi je 44 let. Nebýt takových starých "blbců" jako je on, tak už to ten fotbal nemá kdo hrát. Nechápu proč by si měl nechat nakopat do vajec a pak se nechat vysmát rozhodčím. Byl jsem velice rád, že pana rozhodčího neinzultoval. Vím, že je rozhodčích málo, stejně jako hráčů a pan Eder je myslím jeden z nejlepších na okrese, ale tohle prostě po....,“ uzavřel svůj pohled na okolnosti předčasného ukončení zápasu hostující zástupce.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou