Trenéra naštval výkon rozhodčích, při odjezdu zahradil cestu autu pomezního a udeřil do něj

2

V českobudějovickém derby celků v I.A třídě se radovala domácí SK Slavia České Budějovice, která 2:1 předčila rivala Lokomotivu České Budějovice. Jenomže domácího kouče to neobměkčilo, rozhodčím to během i po zápase dal pořádně sežrat a teď ho čeká jednání před disciplinárkou.

Kouč budějovické Slavie v 71. minutě viděl po úvodní žluté rovnou červenou kartu, podle popisu mladého hlavního rozhodčího Radka Šťastného za pohoršující, urážlivé a ponižující výroky vůči asistentu rozhodčího. ­­"Zabiju tě a hodím pod jez", měl údajně pronést trenér Slavie, což ale jeho hráči důrazně popírají a tvrdí, že tento výrok si rozhodčí do zápisu vymyslel. Předtím kouč domácích nebyl spokojen s rozhodnutím rozhodčího o odpískaném zákroku. Podle popisu dění hlavního sudího pak měl trenér ve slovních výpadech vůči asistentu Talířovi pokračovat:­ "Chudáku zachcanej, ani do těch sprch nelez." Po vykázání z technické zóny pokračoval dle jejich tvrzení v kritice rozhodčích. Domácí tvrdí, že některá z vyjádření, která jsou uvedena v zápisu, trenér ve skutečnosti neřekl.

 

Jenomže emoce ovládly i pozápasové dění. Sudí si v zápise stěžoval na nezajištění bezpečného odjezdu z prostor oddílu Slavia ČB. "Vyloučený trenér se dopustil při odjezdu asistenta sudího provokace, kdy vstoupil do cesty pohybujícímu se vozu a následnými výhružkami pokračoval ­ přesněji pohybovou gestikulací, znamenající podříznutí nožem. U tohoto neskončil a pokračoval prudkým udeřením do vozu pěstí se skrčeným prstem, tak aby do plechu vytvořil deformaci. Vozidlo je vybaveno kamerovým systémem, tudíž provinivší trenér je na tomto videu nahrán, zaznamenán je i zvuk, kde je průkazný úder do plechu slyšet i z boku vidět," vypsal rozhodčí do zápisu. Sudí video dodali k dalšímu řešení pro disciplinární komisi. Domácí samotný incident nepopírají, nicméně dle nich trenér do auta pouze z boku plácl a popis, že snad kouč udeřil do auta pěstí tak, aby ho poškodil, je dle nich absolutně mimo realitu.

 

SESTŘIH ZÁPASU


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
5. 10. 2021 21:27
Je divné, že pán Talíř se objevuje všude, kde je nějaký problém. Není to poprvé a asi ani naposled. Hodně špatný rozhodčí. Důvod - to ví jen on sám, že pane Talíř.
5. 10. 2021 13:20
Škoda, že rozhodčí Milan Talíř nenapsal do zápisu co incidentu předcházelo, Zřejmě se stydí za to, že celý konflikt vznikl díky jeho aroganci !!! Ostaně kdo ho měl poslední dobou na zápase, tak asi ví....

Ostatní čtou