Konec penaltovým rozstřelům

0

Záležitost, která se před sedmi lety stala v amatérském prostředí na mnoha místech v republice téměř samozřejmostí, penaltový rozstřel při nerozhodném výsledku, je u konce. Tedy v soutěžích, které spadají pod Řídící komisi pro Čechy. STK ŘKČ o tom rozhodla ve čtvrtek 28. července 2021.

Jakých soutěžích se tedy toto rozhodnutí týká? Jde o obě skupiny ČFL a Divize spadající pod ŘKČ, tedy skupiny A, B a C. Dále tato pravidla platí i pro mládežnické soutěže spadající pod ŘKČ.

 

STK ŘKČ upozorňuje zejména na následující úpravy oproti předchozímu ročníku:

V soutěžním ročníku 2021/2022 z rozhodnutí ŘKČ nebudou v případě nerozhodného výsledku v řádné hrací době prováděny pokutové kopy. Při hodnocení výsledků v mistrovských soutěžích bude postupováno pouze podle § 14 Soutěžního řádu FAČR bez použití modifikace uvedené v § 6 přílohy č. 2 Soutěžního řádu FAČR.

 

 

Bude se tedy opět bodovat systémem 3-1-0.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou