Ligová fotbalová asociace představila plány pro nadcházející sezónu

0

Již předposlední červencový víkend se rozehrají zápasy FL a FNL. Ligová fotbalová asociace tak nezahálí a spolu se svým novým partnerem Louda Auto přiblížila plány pro následující soutěžní ročník. 

Počet účastníků Fortuna Ligy a její program

V ročníku 2021/22 bude v nejvyšší soutěži působit 16 členů, stejně jako minulou sezónu, a každý tým tak odehraje 30 zápasů. Po odehrání základní části bude následovat část nadstavbová, kdy se jednotlivé týmy rozdělí do třech výkonnostních skupin dle umístění po základní části. 

 

" V rámci Ligového výboru jsme jednotní v názoru, že nadstavbová část bude na programu nejvyšší české soutěže ještě minimálně dvě sezóny. Letos se obejdeme bez vyzývacího utkání o účast v evropských pohárech a vítězi prostřední Skupiny o umístění bude náležet finanční prémie a lepší nasazení do národního poháru v nadcházející sezóně", uvedl předseda LFA Dušan Svoboda. 

 

Start nejvyšších soutěží je tedy naplánován na 24. července, podzimní část pak skončí 19. prosince. Jaro se rozběhne 5. března, vítězě po nadstavbové části budeme znát nejdéle 22. května. Tečku za následující sezónou udělí odvetné duely baráže o postup do FL, které jsou na programu 29. května. 

 

Návrat diváků na tribuny

Podle nově schváleného Protokolu opatření LFA nic nebrání tomu, aby se do ochozů vrátil vyšší počet fanoušků. U jednotlivých stadionů bude záležet na jejich maximální kapacitě. Svatostánky s kapacitou do 5 000 diváků budou moci naplnit svou kapacitu ze 100 %, stadiony s kapacitou 5 000 až 10 000 fanoušků budou moci naplnit kapacitu do maximálně 5 000 osob. U stadionu s kapacitou nad 10 000 diváků bude moci být naplněno 50 % celkového počtu míst. 

 

Drobná výjimka je u sektorů určených ke stání, kde bude kapacita omezena na jednoho fanouška na 4m čtvereční. 

 

Prokázání bezinfekčnosti

Za uznatelný průkaz bezinfekčnosti je považován negativní PCR test ne starší než 7 dní, negativní antigenní test ne starší než 72 hodin, doklad o prodělání nemoci Covid-19 v období předchozích 180 dní, případně certifikát o dokončení očkování ne mladší než 14 dní. 

 

Přenosy a vysílací časy

Vzhledem k tomu, že ČT sport nezískala od O2 TV sublicenci na FL, budou diváci moci na této stanici shlédnout pouze utkání FNL. Nejvyšší soutěž tak fanoušci uvidí pouze na placené O2 TV. Souběžně hrané duely se budou vysílat současně díky již osvědčené multidimenzi. 

 

Většina utkání se bude hrát o víkendech v rozmezí od 15:30 do 21:30. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou