Konferenční liga rozlosována, s kým se utká Slovácko a Plzeň?

0

Premiérový ročník Konferenční ligy, která doplňuje Ligu mistrů a Evropskou ligu, již zná los 2. předkola. První utkání je na programu již 22. července.

U obou našich celků lze mluvit o lehkém překvapení, že si konferenční ligu vůbec zahrají, u obou však z opačných důvodů. U Plzně se dá mluvit o zklamání, jelikož pro ně před sezónou byla účast alespoň v Evropské lize povinností. Naopak Slovácko, které před sezónou nijak divoké emoce nevzbuzovalo, může mluvit o úspěchu. Tým z Uherského Hradiště měl chvílemi nakročeno i do vyšších pater a lepších soutěží, nakonec však musí vzít za vděk právě ligu Konferenční.

 

Los 2. předkola proběhl dnes, 16.6.2021. Na Viktorii Plzeň čeká běloruský celek Dinamo Brest, který skončil v minulé sezóně čtvrtý, rok předtím však běloruskou nejvyšší soutěž ovládl. První zápas odehraje český celek doma, 29. července ho čeká odveda v Bělorusku.

 

Slovácku byl vylosován Lokomotiv Plovdiv, tedy tým z Bulharska. Zde proběhnou zápasy v opačném gardu a na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty se hráči představí 29. července. 

 

Plzeňští již potřebují prolomit černou sérii a dostat se alespoň do základní skupiny. V létě 2019 s trenérem Pavlem Vrbou vypadla s Olympiakosem Pireus a poté i s Antverpami. Loni Viktoria pod koučem Adrianem Guľou prohrála s Alkmaarem, pak sice vyřadila dánské SönderjyskE, ale v závěrečném 4. předkole Evropské ligy nestačila na izraelskou Beer Ševu.

 

„Dynamo Brest je kvalitní tým, nicméně naším cílem je dostat se do skupiny. To znamená, že musíme postoupit přes jakéhokoli soupeře. Vzájemný duel nás čeká za více jak měsíc, máme tedy dostatek času se na něj připravit a sehnat si všechny potřebné informace,“ uvedl kouč Plzně Michal Bílek.

 

Naopak pro Slovácko je úspěchem už jen samotná účast v Konferenční lize, když se v lize umístili na skvělém čtvrtém místě. Jediným mezinárodním zářezem je pro klub účast v letním Intertoto Cupu. V tom mimojiné Zlín senzačně porazil slavné Atletico Madrid, o čem jsme si povídali v obsáhlém rozhovoru s Vítem Vrtělkou.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou