Šest minut první půle rozhodlo. Slavia v Evropě končí

0

Pražská Slavia se ve čtvrtek večer utkala ve čtvrtfinále Evropské ligy ve druhém utkání s londýnským Arsenalem, se kterým si do odvety z ostrovů přivezla slibný výsledek 1:1. Ten však nakonec nijak nepomohl.

Slávisté nastoupili do zápasu velmi vykolejení a nedařila se jim rozehrávka. Arsenal vysoko napadal a brzy svého soupeře trestal. Kolářem vytaženou střelu na tyč, kterou vyslal Saka, dorážel do prázdné branky Smith Rowe. Po zásahu VARu ale byla branka pro milimetrový ofside odvolána. Domácí se ale neradovali dlouho, jelikož o čtyři minuty později již dle pravidel vsítil vedoucí branku Arsenalu Pepe. Aby toho nebylo málo, Hromadův faul ve vápně ve 21. minutě potřrestal proměněnou penaltou Lacazette a ve 24. minutě završil slávistickou mizérii Saka.

 

Do druhého poločasu nastoupila hned čtveřice nových hráčů, když trenér Trpišovský již v kabině nechal svléci kapitána Bořila, Hromadu, Baha a Stancia. Čerstvá neopařená krev se měla na hřišti pokusit prohnat anglického rivala, avšak mizérie pokračovala. Do ojedinělých šancí se dostal například Zima nebo Olayinka, ale jejich pokusy byly zblokovány a i když měli domácí delší dobu míč na kopačkách, nedokázali se mnohdy dostat kloudnou akcí na soupeřovu polovinu. Čtvrt hodiny před koncem využil dalšího zaváhání v obraně hostující kapitán Lacazette, který navýšil na konečných 0:4, aby následně za potlesku svých spoluhráčů odešelna střídačku.

 

Slavia Praha tak nestačila na svého rivala a stejně jako před dvěmi lety končí ve čtvrtfinále Evropské ligy, kdy jí vyřadil jiný londýnský klub, Chelsea FC.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou