Sbor rozhodců opět obvinil Haška. Spartě zaplatí desítky milionů

0

Kauza s fotbalistou Martinem Haškem, který momentálně hájí barvy Wunzburger Kickers v německé druhé nejvyšší lize, se táhne již déle než rok. V lednu neodcestoval s týmem na soustředění a v březnu odevzdal vedení Sparty sepsanou výpověď. Mezi tím se ještě stihl domluvit na přestupu do izraelského Maccabi Haifa, samotnou smlouvu ale odmítl podepsat a z přestupu sešlo. Sparta se pokusila Haška varovat, že mu hrozí vysoké sankce za neoprávněnou výpověď, ten však rad nedbal.

Sbor rozhodců zasedl a i ve druhé instanci dal za pravdu Spartě. Martin Hašek má pražskému klubu zaplatit 21 milionů korun, plus úroky. Případ však není zdaleka u konce. Haškovi právníci od samého začátku sporu prohlašují, že jsou rozhodnuti případ dovést až před mezinárodní arbitráž (CAS) a zatím to nevypadá, že by se jejich úmysl měl změnit. Potvrzují, že odvolání je již sepisováno.

 

Zprávu s posunem v případu dostala Sparta tuto středu. "Rozhodčí nález byl doručen klubu a jeho právnímu zástupci Bronislavu Šerákovi. Vedení klubu společně s právním zástupcem dokument důkladně prostuduje a zváží další postup. Spor mezi klubem a Martinem Haškem může případně pokračovat přezkumem u příslušného mezinárodního tribunálu," informuje Sparta na svém webu.

 

Sbor rozhodců FAČR v lednu navrhl smírné vyřešení, což však hráčova strana odmítla. Proti verdiktu se obě strany mohou odvolat k CAS. Haškova advokátka Markéta Vochoska Haindlová s takovým scénářem od samotného začátku počítá. "Rozhodnutí pro nás není velkým překvapením. Víceméně se dalo očekávat, že druhá instance potvrdí názor té první. V tuto chvíli tedy už připravujeme odvolání směrem k CAS, kde věříme, že budou naše argumenty a právní názory podpořeny," potvrdila Vochoska Haindlová.

 

"Zásadní pro klubovou pozici v rámci sporu je opakované konstatování nezávislého sboru o neoprávněnosti výpovědi bývalého hráče. Takový právní výklad celé situace totiž Sparta od samotného počátku sporu prezentuje," poukazuje letenský klub.

 

"Tribunál se přitom zabýval například i nárokem Martina Haška a jeho právní zástupkyně Markéty Vochoska Haindlové na zaplacení kompenzace v celkové výši 6 078 719 korun. Tento nárok však sparťanské protistraně nebyl přiznán," dodává Sparta.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou