Ondrášovka dává ruce pryč od českého fotbalu

0

Výrobce minerálních vod Ondrášovka, patřící do skupiny Kofola, končí se sponzoringem žákovského fotbalového turnaje, který doposud nesl jméno Ondrášovka Cup. Důvodem neprodloužení sponzorské smlouvy je, mimojiné, nedávná dotační kauza.

Spolek organizující turnaj je prošetřován Královéhradeckým krajem kvůli údajnému půlmilionovému finančnímu podvodu při loňském finálovém turnaji v Hradci Králové. Hokejový extraligový rozhodčí Petr Lacina v únoru odstoupil z funkce předsedy Ondrášovka Cupu, ačkoliv jakékoliv pochybení odmítá.

 

"Podporu dětského fotbalového turnaje jsme vnímali jako podporu aktivního sportování tisíců dětí. To považujeme za velmi důležité. Současná kauza s podezřením na dotační podvod a celé dění okolo ní nám ukázalo, že do takového fotbalového prostředí nepatříme," uvedl majitel Kofoly Jannis Samaras.

 

Deník Sport přišel s informací, že se v únoru dopustil Lacinův spolek podvodu, když fakturoval osoby, které se turnaje vůbec neúčastnily a rovněž věci, které k chodu turnaje nebyly vůbec potřeba. Půlmilionovou dotaci spolek již vrátil.

 

"I tato kauza, týkající se navíc dětského turnaje, ukazuje, že fotbal musí projít zásadní a hlubokou proměnou. A to bude nějakou dobu trvat. Než proběhne a než se český fotbal očistí od podobných případů, nebudeme se s ním spojovat," uvedl Samaras.

 

Nový generální sponzor by měl vejít ve známost do konce dubna.  "Mimo štvavé a účelové kampaně, která se v posledních týdnech objevila v médiích, si plně uvědomujeme a chápeme, že na skupinu Kofola ve velké míře dopadla pandemie, která velmi tvrdě zasáhla celou oblast gastronomie," uvedl spolek Ondrášovka Cup.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou