Malík informoval o kandidatuře na předsedu FAČR

0

Týden poté, co záměr kandidovat na předsedu FAČR oznámil Karel Poborský, se k volbám vyjádřil Martin Malík, dosavadní předseda FAČR. Bude Poborskému soupeřem, nebo po skončení volebního období jej dál na Strahově nebude k zastižení?

"Vzhledem k událostem posledních dnů jsem se rozhodl, že nebudu 3. června usilovat o obhajobu předsedy výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky na volební valné hromadě FAČR. Na dnešní pravidelné konferenci se sponzory českého fotbalu jsem je o tomto rozhodnutí informoval," uvedl Malík, který dál pokračoval.

 

"Své úsilí nyní budu směřovat především k tomu, abych zajistil účast české reprezentace na červnovém závěrečném turnaji mistrovství Evropy, v kvalifikaci o postup na mistrovství světa a dovedl fotbalovou asociaci k řádné volební valné hromadě."

 

V čele FAČR je Martin Malík od prosince 2017, kdy byl na druhý pokus zvolen jako nástupce Miroslava Pelty, který byl předtím zadržen v souvislosti s dotační kauzou. První volba, která probíhala v červnu 2017 a vyzyvatelem byl Petr Fousek, skončila bez vítěze a nový předseda byl tedy zvolen až o půl roku později.

 

Zároveň je ale nutné podotknout, že Martin Malík uvedl záměr nekandidovat na šéfa FAČR. Neuvedl však, že takový záměr má na ostatní volené funkce Výkonného výboru FAČR, případně jiné komise.

 

Jediný, kdo zatím kandidaturu na předsedu oficiálně oznámil, je bývalý reprezentační záložník a vicemistr Evropy z roku 1996 Karel Poborský. O Martinu Malíkovi prohlásil: "Je to můj nadřízený, je to trochu žinantní. Ale berme to tak, že i jemu za tři měsíce skončí mandát a jsme v bodě nula. Martin Malík udělal a dělá pro fotbal spoustu dobrých věcí. Ale jakožto první a jediný nadřízený Romana Berbra je s tím natolik ztotožněný, že pro mě není člověk, který by dnes měl vést FAČR a celé hnutí. I to byl pro mě jeden z velkých motivů, proč jsem šel do kandidatury." Co dále bývalý legionář prohlásil se dočtete ZDE.

 

Zatím se nikdo jiný oficiálně nepřiklásil ke kandidatuře na vedoucího muže FAČR. Jedním z možných kandidátů, kterého media propírají, je bývalý spoluhráč Poborského z národního týmu, Vladimír Šmicer. Ted se ale v současné době, spolu s iniciativou Fevoluce, zaměřuje na okresní a následné krajské volby.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou