Odešel jeden z předních sportovních žurnalistů

0

Dnes ve věku 77 let zemřel pan Otakar Černý, sportovec tělem i duší, který se angažoval nejen v oblasti sportu, ale rovněž i politiky.

Otakar Černý původně vystudoval učitelství, jednalo se o obory matematika a fyzika, které i vyučoval. 

 

Následně však svou profesi změnil, a jelikož ho to již od útlého věku táhlo ke sportu, jako své další povolání si vybral sportovní žurnalistiku. Původně pracoval jako externista sportovní redakce České televize, jelikož pro své politické názory nemohl být v komunistickém Československu právoplatným členem redakce. 

 

Po roce 1989, který znamenal znovunadechnutí našeho státu tak, jak ho nyní známe, konečně mohl naplno uplatnit své dovednosti v oblasti žurnalistiky a stal se tváří pořadu "Co týden dal?".

 

Následovala několikaletá pauza, po jejímž uplynutí se opět vrátil do České televize, tentokrát jako šéfredaktor sportovní redakce. Mezi jeho největší úspěchy v této funkci můžeme zařadit zejména spuštění, dnes již bohužel soukromoprávními kanály vytlačovaného, kanálu ČT sport. V roce 2013 odešel do důchodu. 

 

K jeho úmrtí se na sociálních sítích vyjádřil mimo jiné i Robert Záruba, který popřál rodině pana Černého hodně sil. Se stejným přáním se přidává i naše redakce. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou