FOTO: FC Slavia Karlovy Vary si zahraje osmifinále MOL Cupu!

0

FC Slavia Karlovy Vary zvládla na domácí půdě na výbornou klání proti prvoligovému týmu Slezský FC Opava a po výhře 3:0 se můžou těšit na to, koho jim los přihraje v osmifinále. Pro Vary se jedná o historicky první postup do osmifinále a už teď tak přepisují dějiny svého klubu.

Svůj podíl na výsledku má i Ludvík Tůma, 27 letý střední obránce podal skvělý výkon a dopomohl svému týmu k zisku vítězství a čistému kontu. Ludvík byl dlouhé roky kmenovým hráčem týmu FK Baník Sokolov, spoustu let však trávil na hostování, ať už v Domažlicích, Ostrově, a nebo několikrát i v samotných Varech. Těm se nakonec upsal v roce 2018 a do klubu oficiálně přestoupil natrvalo. A právě Tůmiče jsme po vítězném utkání vyzpovídali.

 

Co vám trenér říkal před samotným zápasem, a potom o poločase?

Před utkáním jsme si řekli, co si říkáme vždy. Víme, na co máme, radši se soustředíme na sebe. O půli byl pokyn především neusnout na vavřínech, dál si plnit především taktické povinnosti a soupeře do ničeho nepustit.

 

Vaše první branka padla po chybě Opavské obrany. Spadla z vás díky tomu nervozita, nebo jste ji ani předtím nepociťovali?

Myslím, že jsme nervózní nebyli. Opavu jsme nechali hrát a věděli jsme, že když budeme kvalitně bránit, na čemž si zakládáme, tak šance přijdou. A přišly. Musím na dálku pochválit kluky vepředu za jejich nekončící pressing, v zápase naběhali moře kilometrů.

 

Opava nepostavila zdaleka to nejlepší, co má, i tak se ale jedná o prvoligový celek. Máte teď nějakého soupeře vysněného do osmifinále?

Je to přesně tak, jak říkáš, Opava furt hraje první ligu, za pár týdnů se nikdo nebude ptát, co proti nám postavila, pro nás je tohle vítězství velkým úspěchem. Jejich borci se snažili a v žádném případě se nejednalo o snadný zápas. My jsme ale věděli, co od zápasu chceme a jak k tomu musíme přistoupit. Vysněný soupeř? Já a pár kluků jsme zarytý Sparťani. Nevím, jestli je to soupeř, který si vyloženě přát. (smích) Ale bez debaty by to byl pro Vary fotbalový svátek. Byli by k tomu ale samozřejmě zapotřebí fanoušci, na tribunách nám citelně chybí.

 

Jak hodnotíš svůj výkon? A výkon celého týmu?

Sebe upřímně hodnotím nerad. Řeknu k tomu jen, že jsem se cítil dobře fyzicky. Pár dnů se ale trápím se svalem, takže jsem nemohl předvést svoje pověstné výjezdy! (smích) Ne, sranda. Nikam jsem se nehnal a radši se soustředil na pevnou defenzivu. A výkon týmu? Pánové klobouk dolů před vámi, protože jste k tomu přistoupili, jak bylo hodno. Šli jsme do zápasu s několika absencemi, ale kluci, co je zastoupili, předvedli skvělý výkon po fotbalové i taktické stránce.

 

Co hřiště? Bylo to náročné?

Asi se dalo tušit, jak terén bude vypadat, ale my se na té umělce připravili několik dní, takže jsme tak nějak věděli, jaké to bude. Zima byla ale šílená. Příchody na hřiště byly vždycky náročné, ale na place se pak člověk zahřeje rychle. 

 

Dal by se někdo označit za muže zápasu?

Budu se opakovat, ale kdo mě zná, tak ví, že nerad hodnotím a chválím, vždyť mi ti kluci akorát zpychnou! (smích) Zmínil bych ale naše playmakery, Vokáče a Maňáka, na které hodně spoléháme. Jako to, že dal Voky dvě branky? A ještě hlavou?! No to mě pos*r! (smích) Pak musím pochválit taky kluky, kteří hrají před náma stoperama, Ziko (Skala. pozn. red.), který si z pozice defendera připsal branku a asistenci a náš Slavkovák Prágr, který po dlouhé době dostal šanci v základu a odehrál to skvěle. Zápas odehráli skvěle opravdu všichni, ale především je jsem musel zmínit. Jinak bych mohl zmínit opravdu všechny, Jirka, gólman, který měl zamknuto pro mamku, která slavila 50, atd..

 

Jak jste k zápasu přistupovali?

Vždy ke každému soupeři přistupujeme s pokorou. Určitě nás nechci podceňovat, ale známe své možnosti. Nehrajeme si na žádného Ronalda nebo Messiho, jsme zodpovědní, na tom se naše hra zakládá a s tím jdeme do každého utkání. To, jak celý mančaft pracuje směrem dozadu, je prostě bomba. Zároveň jsme ovšem věděli, že Opava je k poražení. Do zápasu jsme tedy šli s patřičným respektem, ale taky velmi příjemně nahecovaní!

 

Karlovarskému celku gratulujeme k vítězství a za přiloženou fotogalerii z utkání děkujeme Jakubu Kopřivovi.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou