Fotbalové soutěže jen pro očkované nebo otestované. Souhlasíte s úvahou vlády?

0

Ministr zdravotnictví Jan Blatný na pondělní tiskové konferenci uvedl, že některé dříve zakázané aktivity by mohly být nově možné i ve čtvrtém rizikovém stupni PES, ovšem pod podmínkou negativního testu na koronavirus nebo absolvovaného očkování. To by dle všeho mohlo dopadnout i na amatérský sport, byť Blatný v tomto ohledu aktivity nespecifikoval.

Zajistit podmínky k provozování amatérského sportování je jedním z témat, kterým se vláda zabývá. V aktuálním pátém stupni hromadné sportování možné není, a ve čtvrtém stupni jsou pro amatéry rovněž uzavřena veškerá vnitřní sportoviště a vzhledem k omezení shromažďování na šest lidí jsou značně omezeny i skupinové tréninky venku. Společenská debata ale směřuje k tomu, že je ve prsopěch zdraví české populace v tomto směru nastavit jiné podmínky, které by umožnily obyvatelům sportovat a hýbat se. To by samozřejmě mělo vliv i na přípravu fotbalových týmů, stejně jako na možné přátelské či mistrovské zápasy jara 2021.

 

Ministerstvo zdravotnictví chce novou verzi tabulky, která popisuje opatření pro jednotlivé stupně rizika, zveřejnit příští týden. Národní sportovní agentura se netají tím, že v antigenním testování, které je o poznání levnější než testování PCR, spatřuje naději na oživení masového sportu. Bonifikace v umožnění určitých činností by se měli dočkat i ti, kteří absolvují očkování. Jaký dopad budou mít tyto úvahy na fungování fotbalových mužstev, jejich přípravu a případný start jarní části mistrovských soutěží?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou