Aktualizace: Týmy nakonec o víkendu při zápasech mohou využít šatny i sprchy, pravidla byla změněna!

1

Od pondělí dva týdny absolutní stopka pro konání zápasů. Tento víkend se ještě utkání pořádaná pod hlavičkou FAČR odehrát mohou. Jenomže pozor - podle platných vládních opatření v boji proti koronaviru se původně zakazovalo klubům, aby pustily hráče či rozhodčí do šaten nebo umýváren. Po pár minutách je zase všechno jinak - snad už s konečnou platností. Zmatek nad zmatek...

Jak se ze zmatečného podání nových patření ukázalo po jejich vydání, vláda už ode dneška, tedy pátku 9. října, zakazuje provoz a využívání vnitřních prostor venkovních sportovišť. Co to znamenalo pro fotbalisty, které čeká v pátek, sobotu či neděli utkání nebo trénink? Nebo rozhodčí? Že nemůžou využívat šatnu pro převlečení nebo sprchy pro umytí po zápase. Tak si to vyložil i FAČR, který vydal aktualizovaná pravidla. Jenomže pár minut po jejich vydání je zase všechno jinak.

 

Pro tréninky a zápasy od pátku do pondělí je nakonec povoleno využívat šatny i sprchy, zkrátka všechny vnitřní prostory.

 

Zákaz využívání šaten bude ale od pondělí platit pro tréninky jednotlivých týmů, které se maximálně v počtu dvaceti lidí budou moci konat.

 

Konkrétně je na webu FAČR, který platná opatření promítl v aktualizovaných pravidlech pro konání utkání a tréninků od pátku 9. října do neděle 11. října, uvedeno následující:

 

Od pátku 9. října platí:

 

1. utkání se účastní nejvýše 130 osob (hráči, rozhodčí a osoby zabezpečující organizační a technické zázemí);

2. diváci mají zakázáno se fotbalových utkání účastnit; to platí i v případě vnitroareálových restaurací a podobných zařízení, rodičů, kteří neplní některou z funkcí podle bodu 1;

3. použití veškerých vnitřních prostor (zejména šatny, umývárny atd.) sportoviště je pro osoby podle odstavce 1 do 12. 10. povoleno.

 

(původně vydáno, nyní již nahrazeno:

1. NOVĚ je zakázáno používat veškeré vnitřní prostory (zejména šatny, umývárny atd.) sportoviště.

2. utkání se účastní nejvýše 130 osob (hráči, rozhodčí a osoby zabezpečující organizační a technické zázemí).

3. diváci mají zakázáno se fotbalových utkání účastnit; to platí i v případě vnitroareálových restaurací a podobných zařízení, rodičů, kteří neplní některou z funkcí podle bodu 1.

4. stejná omezení podle bodů 1 až 3 platí též pro tréninky.

5. za dodržení omezení podle bodů 1 až 3 odpovídá organizátor.)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
9. 10. 2020 10:12
Samozřejmě, FaČR by měl místo upozorňování nesmyslů pracovat na tom aby, hajily zájmy fotbalistů, vytvořily tlak na ty blbečku a nesmyslný zákaz zrušily. Děkuji

Ostatní čtou