Co se zase semlelo? Inzultace sudího i odstoupení týmu ze zápasu

0

Na trávnících bylo zase pořádně živo. A jak je bohužel v nižších soutěžích zvykem, ani tentokrát neušel rozhodčí fyzickému napadení. Mužstvo Straškova se zase rozhodlo odstoupit ze zápasu poté, co se do rozmíšky na hřišti zapojil jeden z fanoušků soupeřova mužstva.

ČERVENOU KARTU NEROZDÝCHAL A PUSTIL SE DO ROZHODČÍHO

V zápase okresního přeboru Pardubice mezi Nemošicemi a Křiční v 72. minutě hostující Aleš Kučera nesouhlasil s rozhodnutím rozhodčího a obdržel žlutou za nesportovní chování a vulgarismy. „Po obdržení karty se mi hráč nesportovními gesty vysmíval a obdržel druhou žlutou,“ popisoval rozhodčí Dittrich vznik událostí v zápise o utkání. Hráč ale červenou kartu nerozdýchal. Sprostě protestoval a dle popisu sudího k němu následně přiběhl a  oběma rukama ho prudce udeřil do oblasti hrudníku. „Po této události museli hostující hráči zmiňovaného Kučeru držet v pěti lidech, protože evidentně chtěl pokračovat v napadení. Hráč po celou dobu křičel směrem k hlavnímu rozhodčímu a odmítal opustit hrací plochu, dle rozhodčího začal přidávat i výhrůžky smrtí. „Po této události byl kvůli fyzickému a psychickému stavu rozhodčího zápas ukončen,“ uzavřel sudí.

 

DIVÁK SE ZAPOJIL DO POTYČKY, ROZHODČÍ TO NEŘEŠIL

V 82. minutě zápasu litoměřické III. třídy mezi Židovicemi a Straškovem družstvo Straškova odstoupilo z utkání za stavu 3:2 pro domácí. V 82. minutě došlo k rozmíšce původně dvou hráčů, kterou rozhodčí vyřešil udělením červené karty pro každého z aktérů. Do šarvátky se ale postupně zapojila obě družstva s většinou hráčů, kteří byli na hřišti. „Chci podotknout, že celá situace byla velmi nepřehledná, jelikož patnáct sekund bylo na jednom místě hodně hráčů. Hosté se domáhali tvrzení, že na hrací plochu vnikl divák a zapojil se do šarvátky, a proto odešli bez dovolení do kabin a nedali mi jinou možnost k dohrání utkání. Dle mého názoru to tak i mohlo být, ale já jsem v ten moment řešil vyloučení obou hráčů. Proto nemohu s určitostí jejich verdikt potvrdit. Můj názor je takový, že v první řadě mělo družstvo hostí prostřednictví kapitána mě na tohoto diváka upozornit a domoci se zásahu pořadatelské služby o nápravu, a tak vyčerpat všechny možnosti k dohrání utkání a to neučinili,“ sdělil svůj pohled hlavní rozhodčí Hlavatý.

 

Straškov ale podal námitku. Pro dle něj zjevné porušení pravidel, které mělo rozhodující vliv na konečný výsledek utkání. Co Straškov uvedl v protestu? „V 82. minutě vnikl na hrací plochu divák a nejdříve slovně a pak fyzicky napadal naše hráče. Metr před zrakem sudího udeřil našeho hráče do hrudníku. Sudí na to nijak nereagoval a i přes protesty vedoucího a kapitána chtěl v utkání pokračovat a tvrdil, že nic takového neviděl. Na agresivního diváka neupozornil pořadatelskou službu a nechal ho na tribuně. Za těchto okolností, kdy nebyla zajištěna ochrana hráčů, jsme rozhodli o stažení hráčů z hrací plochy z obavy o jejich zdraví a bezpečnost. Tudíž utkání bylo ovlivněno způsobem, který odporuje principu poctivého sportovního soutěžení a dle soutěžního řádu žádáme o kontumaci.“

 

Jako důkaz doložil strašovský klub amatérské video jednoho z diváků, které můžete zhlédnout ZDE.

 

ODHALILI FOTBALISTU HRAJÍCÍHO NAČERNO

V tachovské třetí třídě měl domácí tým TJ Jiskra Erpužice v poločase podezření, že hosté z Tisova podvádějí a nasadili do zápasu hráče, kterého nemají na soupisce. A měli pravdu. Neregistrovaný hráč, který nastoupil na registraci jiného hráče a dokonce dal branku, tak utkání po poločasové konfrontaci nedohrál. Hosté sice utkání vyhráli 4:6, ale dá se čekat, že utkání bude kontumováno.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou