Hrozí kvůli epidemii koronaviru zrušení všech zápasů jako v Itálii?

0

Italové veškeré fotbalové zápasy ruší, na Slovensku je doporučení svazu podobné, u nás se zatím hrát bude, ale bez diváků

Dnešním dnem, to je 10. 3. 2020 od 18:00 hodin vstoupilo v platnost nařízení státu o zákazu konání akcí, kde se shromažďuje sto a více osob na jednom místě. Toto opatření kvůli koronaviru se vztahuje také na všechny fotbalové soutěže.

 

Podle Fotbalové asociace ČR, která řídí soutěže od 3. ligy níže se všechna utkání odehrají v daném termínu. Pořadatelé jsou však povinni dodržet již zmiňované bezpečností nařízení. Dle nejnovějších informací se podobné řešení chystá i ve dvou nejvyšších soutěžích, ale tam padne finální rozhodnutí až ve středu.

 

Již několik klubů zveřejnilo na svých internetových stránkách nebo na sociálních sítích informace, že jejich zápasy se odehrají bez fanoušků. Některé kluby dokonce sáhly k uzavření celých svých areálů pro všechny kromě hráčů a členů týmu.

 

Jak by se hrála utkání bez diváků komentoval ve svém Zápisníku Lukáš Vácha

 

Doporučujeme všem, kteří se o víkendu chystají shlédnout na vlastní oči nějaké fotbalové utkání, aby si nejdříve ověřili, zda budou na stadion vpuštěni.

 

Česko však není jedinou zemí, kde se omezuje počet diváků. Někde se dokonce zápasy ruší nebo odkládají. Jde především o vyšší soutěže. V Itálii se do 3. dubna nesmí odehrát vůbec žádný fotbalový zápas. Jedná se o utkání od Serie A až po nejnižší soutěže napříč celou zemí. Slovenský fotbalový svaz zrušil všechna utkání, která se měla odehrát do 22. března a podobný krok doporučil i regionálním svazům, které řídí nižší soutěže.

 

Dokáží hráči najít motivaci v zápasech před prázdnými tribunami? To se během následujících dní dozvíme. Každopádně mnoho fanoušků si nebude smět vychutnat svou oblíbenou hru na vlastní oči a zápasy se budou hrát v komorní atmosféře. Na druhou stranu je nutné dodat, že zdraví je přednější.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou