Zápisník Lukáše Váchy: Na prázdném stadionu se nehraje dobře

0

V dalším vydání svého Zápisníku se Lukáš Vácha bude věnovat poslednímu přípravnému utkání s béčkem Slovanu Liberec, přípravě na první soutěžní utkání s Domažlicemi a složení mužstva. Přiblíží také svou návštěvu v televizním pořadu Česká ulička Michala Hrdličky a okomentuje možné uzavření stadiónů pro diváky kvůli koronaviru.

V minulém vydání jsme se již bavili o změně trenéra, která nás potkala. Již s panem Horňákem na lavičce jsme nastoupili v sobotu do posledního zápasu přípravy proti béčku Slovanu Liberec. Zachovali jsme principy a různé herní situace, které jsme měli nacvičené. První poločas jsme odehráli v rozestavení 4-1-4-1. Ve druhé půli jsme nastoupili v rozestavení 3-5-2. Je velká výhoda, že můžeme hrát oba tyto systémy. Můžeme také používat systém 4-3-3, který jsme si také vyzkoušeli. Utkání bych zhodnotil velmi pozitivně. Měli jsme výhodu, že nastoupilo několik hráčů áčka. Byli to Filip Panák, Ladislav Krejčí, Adam Karabec a Václav Drchal. Kromě Krejčího, který se rozehrával po nemoci, by s námi nejspíše měli tito hráči chodit pravidelně, aby se rozehráli a měli zápasové vytížení.

 

Předchozí díl Zápisníku Lukáše Váchy o konci trenéra Kotala, utkání s akademií Red Bullu Salzburg a další fázi přípravy.

 

Liberec jsme porazili jasně 4:0 a utkání bylo jednoznačné. Ještě nás čeká z toho zápasu video. Liberec za celé utkání nevystřelil pořádně na branku a nedostali se do žádné brankové příležitosti. Pro nás je to dobře, protože obrana v generálce nedostala gól. Z našich čtyř branek vstřelil dvě Václav Drchal z penalt. Oba pokutové kopy byly jasné a pro Vaška je dobře, že skóroval. Co se týče hry, tak bych řekl, že to bylo slušné. Tým Liberce je také složený v mladých kluků. V prvním poločase převážně bránili na své polovině a nechávali vysunutého jednoho hráče vpředu, který nám napadal rozehrávku. Naše hra byla taková pomalejší. Ve druhé půli jsme změnili rozestavení, díky tomu jsme získali na hřišti více prostoru a hra se rozhýbala. Já jsem odehrál celou druhou půli. S generálkou jsme byli všichni spokojení a už se těšíme na první soutěžní zápas.

 

Do jarní části ČFL vstoupíme v neděli v 10:15 domácím utkáním na Strahově proti Domažlicím. Na podzim jsme si v Domažlicích odbyli premiéru v ČFL. Co si tak vzpomínám na to utkání, tak domažličtí byli houževnatým soupeřem. Disponovali velkou výškovou převahou, měli tam dost vysokých hráčů a spoléhali na standardní situace. Byli také hodně důrazní. Dokázali jsme tam zvítězit a pohlídali jsme si jejich standardky. To si myslím, že bude alfou a omegou i zápasu, který nás čeká. Nejspíše bude soupeř spoléhat na dobrou obranu a my se budeme muset kvalitní kombinací propracovat do šancí a vstřelit nějaký gól. Doufám, že budeme mít převahu na míči, soupeři by poté mohli v závěru chybět síly. Ještě budeme určitě koukat na video a na Domažlice se detailně připravíme. Budeme chtít vycházet z něčeho, co nám fungovalo a z toho, co by na soupeře mělo platit.

 

Podívejte se, jak vypadá amatérský fotbal v Jižní Americe.

 

Nedávno jsme mě mohli vidět v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky. S Michalem se dlouhodobě znám a dlouho mě přemlouval, abych k němu přišel. Docela jsem si to tam užil a měl jsem i dobré ohlasy. To natáčení probíhalo v klidu a Michal na mě nebyl zákeřný. Bavilo mě to.

 

V současné době se hodně řeší uzavírání stadionů kvůli koronaviru. Pokud se tak rozhodne, asi s tím těžko něco naděláme. Myslím si, že kdyby to bylo ve fázi, jako to je v Itálii, tak by si lidé to své zdraví měli chránit a schvaloval bych i to uzavírání míst, kde se shromažďuje velké množství lidí. Fotbal by tím samozřejmě utrpěl. Z pohledu hráče je bez debat, že na prázdném stadionu se nehraje úplně dobře. Fotbal se hraje hlavně pro ty lidi. Fanoušci se těší na fotbal, na hráče a hráči se těší na fanoušky a na atmosféru, kterou vytvoří. Když ta atmosféra chybí, není to ono.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou