Zápisník Lukáše Váchy - Jezdím na Harley Davidson a na skútru

0

V tomto díle se Lukáš Vácha bude věnovat utkání s Rakovníkem a středeční dohrávce v Plzni, dále přiblíží, jakou si koupil motorku a proč na ní do léta nejezdil.

Po vyhraném derby jsme v neděli dopoledne hráli doma s Rakovníkem, jak již jsem říkal minule, Rakovník byl soupeř, kterého bychom měli porazit. Přistoupili jsme k utkání zodpovědně. Chtěli jsme dát brzy branku, což se nám povedlo. Dokázali jsme v prvním poločase vstřelit tři góly. Myslím si, že všechny byly po hezkých akcích. První dal Adam Gabriel, který si naskočil na centr z levé strany po dobře sehraném autovém vhazování. Rychlá branka nám pomohla. Druhou branku vstřelil David Karlsson z penalty. Dobře jsme drželi na útočné polovině míč, uvolnili jsme Adama Karabce, který si zkoušel přehodit brankáře a byl faulovaný. Třetí branku dával Adam Karabec po krásné kombinaci na polovině soupeře, kdy mu nahrával Maxim Talovierov a Adam se uvolnil na hranici šestnáctky a chladnokrevně zakončil. Zápas jsme hráli velice aktivně, dobře jsme přistupovali k hráčům soupeře a dařil se nám presink, který jsme trénovali. Chtěli jsme soupeře rychle napadat, aby se dostali pod tlak. Ve druhém poločase se Rakovník zatáhnul v deseti lidech na vlastní polovinu, někdy skoro na hranici svého vápna. Zápas se kvůli střídání hodně rozkouskoval. My jsme byli po celou dobu zápasu lepší a nebezpeční. Utkání odřídilo kompletní dámské trio. Utkání pro ně nebylo těžké, nebylo moc sporných situací. Zvládly to dobře, ale myslím, že na začátku mohla hlavní udělit více žlutých karet. Některé fauly byly docela tvrdé. Je to to samé, co už jsem zmiňoval, když soupeř nestačí, tak se fotbalovější mužstvo snaží dohnat tvrdostí, které je někdy až příliš. V závěru byl jeden jejich hráč vyloučen, ale ten měl mít žluté karty tak čtyři.

 

Hned ve středu nás čekalo další utkání. Jeli jsme na dohrávku do Plzně, kde jsme dokázali zvítězit 2:0. Nechci říct, že bychom úplně ovládli utkání v držení míče nebo kontroly hry a vývoje zápasu. Byl to od nás slušný výkon v obranné fázi. Zvládli jsme to týmově. Náš výkon byl dost vyspělý. Dokázali jsme vstřelit dvě branky a soupeře jsme k vážnější příležitosti nepustili. Jsou to důležité tři body s těžkým soupeřem. Takovéto zápasy jsou obzvláště ceněné, protože jsou proti béčku Plzně. V prvním poločase jsme si vypracovali dost šancí, šli jsme dvakrát sami na branku, ale neproměnili jsme je. Dali jsme gól po pěkné kombinaci, kdy se prosadil Lukáš Juliš. Ve druhém poločase po pěkné kombinaci mezi Adamem Gabrielem a Danielem Marečkem byla penalta, kterou proměnil Lukáš Juliš. Je to cenné vítězství ze hřiště Plzně a my jsme dotáhli Táborsko na dostřel tří bodů. Těžko jsme mohli odhadovat sestavu soupeře, protože také mají možnost posílit z áčka. Do poslední chvíle nikdo neví, jakým způsobem budou hrát. I my se den nebo dva předem dozvíme, kdo přijde z áčka a reagujeme na to. Zaměřili jsme se na kombinační hru Plzně, kdy do rozehrávky chodí skoro v šesti lidech, snažili jsme se středem hřiště a dvěma útočníky zamezit jejich rozehrávce. Jejich stopeři hodně hráli při rozehrávce křížné míče a my jsme hned tu rozehrávku napadali. Zápas byl hodně speciální pro Adama Gabriela, protože nastoupil proti svému dvojčeti Šimonovi. Adamovi jsem před zápasem ze srandy říkal, že teď žádnou rodinu nemá, že nemá bráchu, nemá dvojče. Bylo to pro něj hodně emotivní, ale v zápase to nebylo vidět a popasoval se s tím velmi dobře. Před utkáním navíc dostal nominaci do reprezentační devatenáctky. Byl to pro něj dost speciální den.

 

V roce 2017 jsem si koupil Harley Davidson Sportster 48. Zajímavostí je to, že jsem na ní mohl jezdit až letos, protože jsem na takto silnou motorku neměl řidičák. Koupil jsem si model, který se mi líbil, a ještě jsem si na něm udělal přestavbu. Před létem jsem na ní měl neježděno osm nebo dvanáct kilometrů, protože jen stála v garáži nebo se převážela. Toto léto jsem si řidičské oprávnění dodělal a stihnul jsem najezdit přes pět set kilometrů. Nedávno jsem jí už nechal v Harley Davidson zazimovat a těším se na novou jezdeckou sezónu. Ještě mám skútra Vespa, na kterém jezdím už asi čtyři roky, takže to využívám daleko častěji. Skútr je v Praze super. Odjezdil jsem na něm celé léto. Člověk musí být opatrný v autě a na motorce obzvlášť, musí dávat v provozu pozor. Na motorce je člověk o hodně méně chráněný. Provoz se ale mění a lidé už jsou na motorky docela zvyklí. Je pravdou, že mě občas na skútru někdo přehlédnul, ale na Harley se mi to zatím nestalo. Je to docela hlasitý stroj, takže mne lidé dříve slyší, než vidí.

 

V neděli hrajeme v 10:15 na Admiře, tak doufám, že nás přijde podpořit hodně fanoušků.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou