VIDEO: Skandál v Krnově. Z útrob stadionu unikly záběry skandujících rozhodčích. Domácí v zápase šestkrát střídali

0

Tak to tu ještě nebylo! Pár hodin po konci bruntálského derby mezi Krnovem a Břidličnou uniklo na internet šokující video z klubovny FK Krnov, na kterém sudí oslavují výhru domácího celku.

 

Velký skandál se nyní řeší v Krnově. Zástupci ostatních klubů krajského přeboru dlouho hovoří o poměrech v zákulisí krnovského fotbalového oddílu, nemůžou se zbavit dojmu, že je zde rozhodčí často "zaříznou".

Na záběrech pořízených jedním z přísedících klasického pozápasového posezení Krnov - Břidličná (reportáž ze zápasu) můžeme vidět, dle dostupných informací, Davida Lalíka s bubnem na klíně a napravo od něj Jiřího Picmause, tedy oba asistenty zmíněného střetnutí. Bubeníkem dle všeho má být divizní rozhodčí Michal Š., který započal skandování pokřiku "KRNOV!".

Video nejprve kolovalo mezi hráči a následně se dostalo na facebook jedné nejmenované stránky, ze které ale bylo po několika minutách správcem smazáno. Přesto se dostalo k médiím a zakotvilo i v naší redakci. Jeho zasílateli bychom tímto chtěli poděkovat.

Moravskoslezský krajský fotbalový svaz (MSFKS) měl v úterý zasedání. Na něm dočasně pozastavila komise rozhodčích všem třem rozhodčím daného zápasu delegaci a byli předvolání na příští zasedání, aby své chování vysvětlili. I přesto, že na videu není hlavní rozhodčí Peter Vrťo, tak i on musí objasnit, proč odjel po utkání bez svých asistentů. Nedodržel totiž pokyny ze školení, kdy by měla přijet i odjet z utkání celá trojice pohromadě.

 

Kromě chování rozhodčích se řeší i jejich chyby ze zmíněného duelu. Domácím bylo například umožněno šest střídání! V přiloženém videu můžete jasně vidět, že trenérský štáb Krnova udělal hned ŠEST změn. Nejprve ze hry stáhl Miškeva a nahradil ho Havlíčkem, dle zápisu ale Miškev utkání dohrál. Druhou změnou bylo střídání zraněného Klepáčka, kdy do hry naskočil Ostrák. Jako třetí opustil hřiště Šimčík a přišel Pokorný. Čtvrtým střídajícím se stal Tomášek, který vyměnil Hrubého. Pátou a tudíž konečnou změnou mělo být taktické střídaní Kolbasy za Tomáška. Krnov však ještě jednou šalamounsky vystřídal a do hry šel za Kolbasu Rys. V tom se ale domácí hrubě přepočítali. Nejspíše to došlo i pomeznímu Jiřímu Picmausovi, který toto střídaní zapisoval poměrně dlouho a s podivným výrazem odvrátil svůj zrak směrem k lavičce Krnova.


Mužstvo Břidličné podalo protest a tímto případem se bude zabývat STK. Dle dostupných zdrojů může v této situaci přijít buďto finanční postih nebo dokonce kontumace výsledku. Druhá varianta je více reálná, protože šlo o střídaní za těsného stavu 1:0, kdy ještě mohlo dojít k vyrovnání nebo i k obratu. STK podá návrh na druh a výši trestu Disciplinární komisi.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou