VIDEO: Protest proti FAČR! Týmy místo utkání hrály báčko na středovém kruhu

0

V utkání 6. kola krajské I.B třídy Královéhradeckého kraje mezi týmy Spartaku Opočno a SK Přepychy došlo k netradičnímu zahájení zápasu. Obě mužstva se po zahájení utkání hlavním rozhodčím Lukášem Nožkou sešla na středovém kruhu a zahrála si klasické „báčko“. To bylo doprovozeno hlášením, že týmy vyjadřují tímto způsobem nesouhlas se stavem a směřováním českého fotbalu. Kluby ve svém prohlášení vyzvaly k následování další oddíly.

Takové zahájení zápasu se jen tak nevidí. Oba týmy se sešly na středovém kruhu a k překvapení rozhodčích si začaly přihrávat míč na středovém kruhu, za následujícího hlášení domácího hlasatele:

 

"Vážení fotbaloví fanoušci!

 

Oba oddíly - Spartak Opočno a SK Přepychy – tímto tradičním „báčkem“ dávají symbolicky najevo svou nespokojenost s dlouhodobým stavem českého fotbalu! Především personálním obsazením na všech úrovních FAČR - od okresních přes krajské fotbalové svazy až po samotné vedení FAČR, v nichž působí bývalí rozhodčí, kteří svým konáním, loajálností a poslušností vůči panu R.B. jsou spoluzodpovědní za atmosféru a systém nastavený v našem nejpopulárnějším sportu a k jeho zlepšení a progresu rozhodně nepřispívají!

 

Obě mužstva předávají štafetu ostatním týmům po celé České republice, které mají podobný názor a nestydí se za něj, aby ve svých příštích utkáních podobným způsobem podpořili tuto aktivitu pod heslem: Fotbal není FAČRu, fotbal je NÁŠ sport! Děkujeme!!! Děkujeme také vám, naši fanoušci!!!"

 

 

Utkání nakonec proběhlo a uspělo v něm domácí Opočno. Klub se následně vrátil k zahájení a protestu i na svém facebooku. "Derby s Přepychy začalo poněkud netradičně. Nicméně si myslíme, že nastal čas ukázat to, proč všichni fotbal děláme a chceme ho dělat dál na jakýchkoli úrovních v naší zemi. Nikdo nechtěl nikoho urážet, ani se někoho osobně dotknout, chtěli jsme dát pouze najevo svůj názor v rámci pravidel, která jsme (nejspíše) neporušili, i když odezva se dá očekávat. Na druhou stranu jsme moc rádi, že jsme derby zvládli a udělali jsme tři body, protože to taky mohou být naše poslední."

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou