Nový koncept ČFL by mohl být příslibem kvalitního fotbalu, zní z Benešova po testu s posílenou Spartou

0

FOTOGALERIE - Třetiligoví fotbalisté Benešova se podruhé za jediný měsíc utkali s pražskou Spartou. Zatímco na konci června nestačili na hvězdami prošpikovaný A-tým, nyní si poradili s rezervou, která přijela k přípravnému duelu dvou celků ze stejné skupiny ČFL posílena.

Sparťanský kouč Václav Kotal mohl počítat jak se stoperem Davidem Lischkou, tak i útočníkem Lukášem Julišem. Oba se po zdravotních peripetiích, které je v poslední době provázely, vrací do formy. S kapitánskou páskou pak přivedl mužstvo na hřiště záložník Lukáš Vácha, pilíř nově založeného letenského béčka.

 

Benešov mohl jít na hřišti v Úročnici do vedení už po osmi minutách, ovšem gól kvůli ofsajdu neplatil. „Domácí“ se tak dočkali až ve 25. minutě, kdy se Azilinon zbavil obránce a křížnou střelou překonal sparťanského brankáře Kotka. Po půlhodině hry měl Benešov na svém kontě již dvě neuznané branky. Stejně jako v prvním případě stál zakončující hráč v postavení mimo hru. Místo dvougólového vedení přišlo srovnání. Čtyři minuty před poločasovým hvizdem se do odraženého míče opřel vší silou Vácha a tvrdý projektil skončil až za zády brankáře Tetoura.

 

UŽ JSTE VIDĚLI? FOTO: Zbuzany prověřil exotický soupeř z Emirátů. Byli šikovní a silní na míči, všiml si Šírl

 

O poločasové přestávce sáhly oba týmy k několik změnám. V dresu Sparty šli ze hry Vácha, Lischka i Juliš. Nedorozumění v obraně Pražanů v úvodu druhé půle skóroval Azilinon, jenže stál v ofsajdu a Benešov si tak připsal už třetí neuznanou branku v zápase. V 57. minutě už ale bylo po centru a neomylném zakončení šutéra a kapitána Turka vše v pořádku – 2:1. Tato trefa byla také vítěznou.

 

„Zápas začal ve vysokém tempu, Sparta nás dobře napadala v rozehrávce a víceméně celou první půli častěji držela míč na svých kopačkách. Přes naší dobře fungující obranu se však dostala jen dvakrát k vážnějšímu zakončení a z jedné dalekonosné střely Vácha skóroval. My jsme byli v útoku poměrně efektivní a dobře řešili rychlé protiútoky. Po změně stran jsme měli ze hry více my a zaslouženě se dostali do vedení, které jsme mohli i navýšit,“ okomentoval utkání pro fotbalunas.cz benešovský brankář David Tetour, který odchytal první poločas.

 

Pro jedenáctý celek minulého ročníku šlo o kvalitní a přínosný test přes startem nové sezony ČFL. „Ukázal, že nový koncept by mohl být příslibem kvalitního a atraktivního fotbalu. Je to však jen přátelské utkání a uvidíme, jak se nám proti Spartě bude dařit v soutěži,“ připomněl 27letý gólman návrat ligových B-týmů do třetí nejvyšší soutěže.

 

Přípravný zápas v Úročnici:

SK Benešov – AC Sparta Praha B 2:1 (1:1)

Branky: 25. Azilinon, 57. Turek – 41. Vácha.

Benešov: Tetour (46. Rothbauer) – Lupač (46. Urban), Vosáhlo, Filip, Pedro, Engelmann, Turek (60. Štrajt), Azilion, Krasnyanyk, Vrňák, Srb (46. Lauricella).

Sparta B: Kotek – Gabriel, Sváta (60. Červak), Lischka (46. Piško), Dudl, Sláma (60. Konopásek), Vácha (46. Ambler), Šimáček, Horák (60. Šnajdr), Mareček (60. Palečko), Juliš (46. Prokopec).

 

TAKÉ ČTĚTE: Syn kouče Šilhavého vede třetiligový Králův Dvůr: Při debatě s tátou si člověk uvědomí, co všechno ještě neví


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou