Plzeňský B-tým povede v ČFL Horváth. Chce uspět s mladíky a ostříleným exligistou

1

Zaměřeno na ligové B-týmy – Stejnou skupinu ČFL jako rezervy obou pražských „S“ bude od nadcházející sezony hrát také „béčko“ plzeňské Viktorie. S jakými ambicemi a hráčským kádrem obnovené mužstvo úspěšného klubu do třetí nejvyšší soutěže vstoupí?

V Plzni svěřili rezervní tým do rukou klubové ikoně Pavlu Horváthovi, pro něhož se toho moc vlastně nezměnilo. Dlouholetý kapitán a lídr Viktorie vedl v jarní části uplynulé sezony juniorku, po jejím zrušení se stejně jako několik jeho svěřenců jen přesunul k obnovenému B-mužstvu.

 

Právě mladí hráči budou v kádru převažovat. Trenéři v čele Horváthem počítají i s nadějnými mladíky ze staršího dorostu a šanci ukázat se dostanou také kmenoví hráči, kteří hostovali v jiných třetiligových či divizních mančaftech. Je otázkou, jak mladíci zvládnou přechod do dospělého fotbalu.

 

„Je to pro ně pochopitelně skok, ale už v zimě jsme odehráli přáteláky s dospělými celky a celkem obstojně jsme je zvládali. Rozdíl to určitě bude, už jen tím, že se bude hrát o postup i o sestup – to je velká změna oproti juniorské lize,“ připomněl Horváth. „Další věc je, že v soutěži se objevují i 25letí a 30letí hráči, samozřejmě také matadoři kolem 35 a 40 let, něco takového čeká kluky poprvé. Sám jsem zvědavý, jak to bude vypadat, ale samozřejmě doufám, že to mužstvo složíme tak, abychom byli úspěšní a aby kluci výkonnostně rostli,“ věří.

 

TAKÉ ČTĚTE: Zaměřeno na ligové B-týmy: Sázka na 'zázračný' ročník a postup do dvou let. Takový je plán Slavie

 

Zkušenost na hřišti zajistí Grajciar

Ve Spartě vsadili na Lukáše Váchu, ve slávistickém „béčku“ budou zastávat roli lídrů a pomáhat mladým spoluhráčům Miroslav Podrazký s Michalem Švecem. I v Plzni se rozhodli, že rezervu vyztuží o zkušeného borce. Tím bude Slovák Peter Grajciar. Pětatřicetiletý záložník s 61 ligovými zápasy v dresu Slavie, Sparty a Příbrami a zkušenostmi z Turecka či Polska bude zastávat roli hrajícího asistenta.

 

„Velmi se na to těším. Bude to pro mě nová zkušenost a myslím si, že mě čeká mnoho nových zážitků a možná také jiný pohled na fotbal, z druhé strany,“ vyhlíží Grajciar svou novou roli. „Peter je zkušený hráč, má za sebou dlouhou kariéru, která se blíží ke konci. I pro něj to bude velká výzva, takže věřím tomu, že jeho charakter a zkušenosti pomohou našemu mužstvu. Může poradit mladým klukům, věřím, že spolupráce bude fungovat,“ říká ke spolupráci Horváth.

 

Sestava B-týmu Plzně v posledním přípravném utkání s Přešticemi (1:1): Sváček (46. Valeš) – Plecitý (46. Brož), Vacovský (46. Gabriel), Hranáč (65. Svoboda), Rychnovský – Uzlík (46. Řezáč), Kraml (65. Taleski) – Václavík (46. Pihrt), Grajciar, Krátký (46. Kimvwidi) – Pinc (46. Vrba).

 

Byť i ve Viktorii počítají s tím, že rezervu budou posilovat méně vytěžování hráči či hráči po zranění z A-týmu, tým by měl mít své pevné jádro. „Bavili jsme se o tom, že by nás mělo být 16 do pole a dva brankáři,“ doplnil trenér.

 

Cílem zápasů konfrontace s dospělým fotbalem

Plzeňské „béčko“ je stejně jako ostatní rezervy ligových týmů v těchto dnech v plné přípravě. Soupeře pro zápasy trenéři vybírali s jasným záměrem – aby si mladý výběr zvykal na dospělý fotbal. „Pro kluky to bude velká škola, věřím, že všichni jsou schopní se s tím vyrovnat a vyrovnávat. Naším cílem bude, aby se většina z nich adaptovala nejen ve Viktorce, ale celkově v dospělém fotbale,“ konstatoval Pavel Horváth, kouč B-mužstva, účastníka ČFL – skupiny A.

 

UŽ JSTE ČETLI? Cenný skalp. Sparťanské „béčko“ smetlo pod Tatrami slavný Arsenal!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
16. 7. 2019 13:51
Přejít na SpFling.com - skvělý seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít partnera mít sex!

Ostatní čtou