Z DISCIPLINÁRKY: Hráč, co dostal roční trest za faul na Lafatu, se odvolal. Větřní si stěžovalo na zákrok, který zranil jejich hvězdu. Dostalo proto ale samo pokutu

0

Obráce Hluboké nad Vltavou Karel Jonáš se nesmířil s tím, že mu disciplinárka vyměřila trest zákazu činnosti po dobu dvanácti měsíců. Za pomoci právního zástupce se odvolal, jednání je stanoveno na 27. června. Komise dále upozorňuje oddíl Blatné, že dosud nebyla uhrazena pokuta 2000 Kč za hráče Luboše Machovského za zveřejnění fotky rozhodčího s popiskem na instagramu.

BUDE JONÁŠŮV TREST SNÍŽEN?

Výše trestu vzbudila ve fotbalových kruzích údiv. I na našem facebooku či v diskuzi na fotbalunas.cz. Většině diskutujících se zdál trest přehnaný, většinovým názorem bylo, že se komise nechala unést jménem zraněného hráče a nepřihlížela k povaze daného zákroku, který byl tvrdý a nešikovný, ale nikoliv brutální a vedený tak, aby cíleně zranil faulovaného.

 

Teď má Jonáš šanci dosáhnout při odvolání snížní trestu. Domáhá se zdůvodnění rozhodnutí a požadovat bude jeho revizi. Na základě rozhodnutí ORK bude vyhlášení rozhodnutí o odvolání zpřístupněno zástupcům médií, aby tak mohli mít bezprostřední informaci o výsledku odvolacího řízení a jeho zdůvodnění.

 

ČTĚTE TAKÉ: Zlomil Lafatovi nohu. Teď si vyslechl trest - rok si nezahraje fotbal!

 

POKUTA ZA INSTASTORY STÁLE NEZAPLACENA

Klub z Blatné je dále upozorněn na to, že ještě nebyla uhrazena pokuta 2000 Kč za počínání hráče Machovského. Ten zveřejnil na instagramu fotku sudího s popiskem a komise mu za to vyměřila peněžitý trest. O případu jsme psali ZDE. Perličkou je, že na příspěvek upozornil sám tímto činem postižený rozhodčí Jiří Reisner. Tedy sudí, který nepotrestal Jonášův zákrok na Lafatu ani žlutou kartou. Mimochodem, rozhodčí po tomto zápase už důvěru pro krajskou soutěž nedostal, odpískal pouze zápasy v jindřichohradecké III. třídě a okresním přeboru.

 

"V případě neuhrazení pokuty do 21.6.2019 bude zahájeno další disciplinární řízení," stanovila nyní komise Blatné ultimátum, do kdy bude čekat na dva tisíce korun.

 

VĚTŘNÍ PROCESNĚ CHYBILO PŘI SNAZE UPOZORNIT NA FAUL. ZAPLATÍ ZA TO

V minulém týdnu zaujal i postup STK při řešení námitky týmu Větřní z I.A třídy. O co šlo? Hráč Semic svým nebezpečným zákrokem zranil nejlepšího hráče Větřní Petra Gutheise. Ten musel střídat, ale rozhodčí tento zákrok nijak nepotrestal. Větřní chtělo na tento faul upozornit a využilo k tomu oficiálního zápisu, kam napsalo "námitku". Jak to řešila STK?

 

"V zápise rozhodčího je uvedena námitka (!) hostujícího družstva k přestupku domácího hráče č. 4 na jejich hráče č. 9. STK sděluje oddílu Větřní a rozhodčímu, že ustanovení námitky bylo zrušeno již téměř před 3 roky a bylo nahrazeno formou Protestu. Protest může členský klub podat dle „Procesního řádu“ § 26, což oddíl Větřní ve stanovené lhůtě neprovedl. STK proto tuto „námitku“ neprojedná a považuje její podání a zapsání za hrubou závadu (nerespektování platných Směrnic) ze strany oddílu a také za hrubou závadu rozhodčího. Oddílu Větřní se ukládá pokuta ve výši 200,- Kč."

 

Faul se tedy projednávat nebude a nikdo se na něj nepodívá, Větřní ale za procesní zaváhání zaplatí na rozloučenou s I.A třídou dvě stovky.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou