Peckářsko-buchtářské derby v generálce na mistrovské jaro nakonec jasně pro peckáře

0

Přátelský zápas byl hrán na UMT na Hluboké v sobotu 16. 3. 2019.

SK Lhenice – 1.FC Netolice  6:1 (1:1)

Branky:  T.Balica 2, P.Prenner z 11, M.Mahák, R.Iliev, J.Schön - F.Rokůsek

Sled branek a jejich střelci:

1.poločas: 15.´ P.Prenner (z 11) – 1:0, 24.´ F.Rokůsek – 1:1,

2.poločas: 60.´ M.Mahák – 2:1, 62.´ R.Iliev – 3:1, 72.´ T.Balica – 4:1, 75.´ J.Schön – 5:1, 

                 88.´ T.Balica – 6:1

Sestava SK Lhenice

Do 65.´ zápasu – v rozestavení 3-5-2

J.Dvořák - Dom.Kiš, L.Kopf, D.Trojan - M.Mahák, P.Prenner, M.Chromý, J.Beran, P.Bumba - R.Iliev, R.Pořádek. 

Od 66.´ do konce zápasu v rozestavení 4-4-2

J.Dvořák - F.Funda, L.Kopf, D.Trojan, P.Bumba - M.Mahák, M.Chromý, J.Beran, T.Balica - J.Schön,  R.Pořádek

Do hry připraven: D.Lukač

Trenér: Ivo Čech, vedoucí týmu: Pavel Boška

 

Sestava 1.FC Netolice: Plojhar – Vodrka, Lukáš, Urban, Rokůsek – Skála, Jirkovský, Andres I., Pivoňka – Meidl, Granstner – Šulc, Dvořák, Vlášek, Andres II., Hlavatý

 

Vzhledem k nezpůsobilosti lhenického hřiště, kde se sousedské derby původně mělo hrát, vzaly oba týmy zavděk k poslednímu testu připravenosti na mistrovské jaro hlubockou „umělkou“ – lhenický SK (účastník I.A sk.A – po podzimu na 5.místě) a netolický 1.FC (účastník I.B sk.A – po podzimu na 3.místě).

 

V poměrně vyrovnaném prvním poločase to byli přeci jen Lheničtí, kteří v některých úsecích hry měli o něco více ze hry, aby první dějství, asi spravedlivě, skončilo smírně 1:1.

 

Druhý poločas již peckáři ovládli, vyjádřili to pěti vstřelenými brankami a dovedli zápas k přesvědčivému vítězství.

 

Průběh utkání podrobněji:

Po úvodním vzájemném „oťukávání“ se jako první dostal k ohrožení soupeřovy branky lhenický tým, to když ve 12.´ vyzval Bumba k úniku Ilieva, který ale v jeho zakončení byl nepřesný. Běžela 15.´ a Iliev dal o sobě vědět dalším průnikem obranou, byl v šestnáctce zastaven jen za cenu faulu, aby následně nařízenou penaltu Prenner bezpečně proměnil a poslal Lhenické do vedení (1:0). Ve 24.´ rozehráli Netoličtí rohový kop, před Dvořákovou brankou se prosadil hlavou Rokůsek a srovnal na 1:1. Povzbuzeni vyrovnáním si hned ve 26.´ vypracovali velkou šanci, ve které se ocitl Pivoňka, ale ač sám před gólmanem  Dvořákem, jej nepřekonal. Lheničtí se v dalším průběhu hry dostali do několika slibných brankových příležitostí, které však k opětnému ujmutí se vedení nevedly. Ve 28.´, po pohotovém autovém vhazování, Ilievovu střelu z prostoru před brankou gólman Plojhar vytěsnil na roh, ve 42.´zase po Dvořákově dlouhém nákupu Pořádek z úhlu poslal střílený centr před Plojhara, avšak jeho spoluhráči jej k zakončení nezasáhli, aby o minutu později (ve 43.´) Chromého dobře mířenou střelu k tyči netolický brankář zlikvidoval. A tak se do poločasové otáčky vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1. 

 

Rovněž i v poločase druhém dělal Iliev v netolické obraně „průvan“. V 55.´ jeho další rychlý atak opět ztroskotal na výborném Plojharovi. V 60., po nasměrovaném odkopu Kopfa, jej ale hlavou přehodil Mahák a Lheničtí šli znovu do těsného vedení – 2:1. Hned v 62.´, tentokrát Beran, prostrčil balón na Ilieva, ten se v koncovce nemýlil a zvýšil na 3:1. V 65.´ dostal Iliev od Chromého za beky další výzvu k zakončení, na Plojhara ovšem nevyzrál, aby poté (v 68.´) střelou zpoza šestnáctky orazítkoval břevno jeho branky. V 72.´ vydařenou akci Kopfa, Balici a Pořádka poslední jmenovaný ukončil zblokovanou „dělovkou“ na následný rohový kop. Z jeho rozehrání se dostal míč k Bumbovi, ten jej ve vápně posunul na Schöna, na jehož střelu stačil Plojhar reagovat jen jejím vyražením, na Balicovu dorážku již nikoliv – 4:1. V 75.´ Pořádek předložil vybojovaný balón Schönovi, z jehož kopačky popáté skončil v netolické síti – 5:1. V 85.´se Netolickým nabídla „loženka“ ke snížení pro ně nepříznivého stavu, ale gólman Dvořák byl výborným zákrokem proti. V Samém závěru zápasu nejprve po rohovém kopu zdařile vypálil Trojan, strážce netolické branky, jak jinak, tím nezaskočil, když hned poté (v 88.´) to byl Balica, který po „míčové ekvilibristice přes tři bránící hráče přesnou svou druhou trefou „do černého“ uzavřel lhenickou druhopoločasovou gólovou střelnici na konečných 6:1.

Generálku na mistrovské jaro rozdílných poločasů, a v derby k tomu, Lheničtí zvládli za spokojenosti s výkonem v poločase druhém. Pořád ale ještě šlo o přípravu. Teprve jarní boje o body plně odhalí kvalitu připravenosti.

 

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem

„V generálce s Netolicemi jsme chtěli od začátku předvést výkon, na který trénujeme. Alespoň já jsem to chtěl určitě a k tomu směřovala i příprava před utkáním. Bohužel, nevím sice proč, ale první poločas to vypadalo, že si jdeme zahrát jakoby tam soupeř nebyl, popovídat si o tom, jak měl kdo co udělat správně. Já tomu už opravdu nerozumím, že má někdo na hřišti potřebu vše okolo komentovat a s hráči si tohle s nějakým závěrem vyhodnotím. Navíc Netolice mají rychlé hráče a my potřebovali na vše hrozně moc času, chyběla mi důslednost a koncentrace, což se přesně projevilo inkasovanou brankou po rohovém kopu, prostě jsem slušně řečeno nebyl spokojen a něco málo jsme si k tomu o pauze řekli. Ve druhém poločase se naše převaha zvětšovala a po vystřídání na obou stranách jsme výhru ještě zvýraznili a Netolice prakticky k ničemu nepustili. Myslím, že zaslouženě, měli jsme i další příležitosti ke skórování, některé pochytal brankář soupeře, jiné jsme zazdili sami, také jsme nastřelili břevno a zase se přesvědčili, že když se věnujeme hře a má to nějaký řád, tak to pak má smysl a dá se na to občas i koukat. Co mě mrzí, že Kuba Beran má po zápase problém s kolenem, doufám, že to nebude nic vážného, stejně jako u třísla Michala Maháka. To by byl citelný zásah, už teď nebyl kvůli zranění k dispozici David Kiš a dlouhodobě mimo je Tomáš Tůma. Přeji klukům, aby se dali do neděle zdravotně do kupy.“ 

 

AUTOR: JAN BUMBA

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou