Tragédie. Rozhodčí Zdeněk Nádeník zkolaboval při zápase, následně zemřel

0

Smutná událost postihla nejen libereckou fotbalovou veřejnost. Oblíbený rozhodčí Zdeněk Nádeník zkolaboval v průběhu sobotního zápasu Krajského přeboru a lékaři už mu nedokázali pomoci. 

Zdeněk Nádeník pro svou přátelskou povahu patřil k oblíbeným sudím, hráči se s ním na hřišti rádi potkávali, ani důležité zápasy se nebál odlehčit a proložit nějakým vtipem. "Super chlap a neskutečnej rozhodčí, vždycky jsem se těšil na zápas o to víc, když nás měl Naďas pískat, pokecali jsme si před zápasem, při zápase i po něm," vzpomíná například jeden z hráčů. Další odmávaný či odpískaný duel už ale Nádeník nepřidá. 

 

V průběhu nedohraného druhého poločasu zápasu Krajského přeboru Libereckého kraje Železný Brod - Česká Lípa ho totiž postihla srdeční slabost a i přes rychlou zdravotní péči a operaci už se Nádeníka nepodařilo zachránit. O tragické události informoval dlouholetý známý Zdeňka Nádeníka Miloslav Cihlář: "Jeho poslední slova na hřišti byla: ´Kluci počkejte, jen co se nadechnu.´ Poté jej křísili a podařilo se ho oživit. Okamžitě byl helikoptérou převezen do liberecké nemocnice, kde byl s diagnozou prasklé srdeční aorty operován. Bohužel za pár hodin zemřel."

 

Nádeník tak skonal ve věku pouhých 48 let. Jeho láskou nebyl zdaleka jen fotbal, ale věnoval se i umění, vystupoval totiž v libereckém divadle F. X. Šaldy. Zde zpíval operní árie.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou