Jakub Klinka, aneb hvězda kola i o našem webu: Výborný projekt, chválím

0

Po Jakubu Wintrlovi, který se minulý týden stal oficiálně hráčem kola, přebral tentokrát pomyslné žezlo pro vítěze jeho jmenovec, Jakub Klinka, mladý, dravý a ofenzivně laděný zástupce strážské defenzivy. Jakubovi se podařilo při víkendovém utkání nejen eliminovat ofenziní snažení soupeře, ale také přidat branku. A jeho výkon přišel Vám, našim čtenářům, natolik sympatický, že jste Jakuba určili vítězem. Mladý obránce tak uzavírá na tachovsku strážské trio vítězů, poté, co se, ještě o třídu výše, radovali dva jeho spoluhráči z útoku, Karel Pták a Miloslav Jedlička, kteří měli stejný počet hlasů. "Poprvé mě vzal na fotbal můj otec. Nevynechal jsem jediný jeho zápas.", popisuje náš vítěz své fotbalové začátky. 

Jak byste nám ohodnotil vlastními slovy Vaše víkendové utkání?
Utkání nezačalo zrovna podle našich představ. Hned na začátku jsme inkasovali lacinou branku po chybě v obraně. Nicméně jsme se snažili koncentrovat na další průběh utkání, což se také nakonec vyplatilo. Hra obou celků byla v první půli vyrovnaná a poločas skončil nerozhodně 2:2. Do druhé půle jsme vstoupili velice aktivně, nepouštěli soupeře do vyložených šancí a to se projevilo na konečném výsledku. Splnila se tím i trenérova očekávání a po zápase hýřil spokojeností.

 

V čem pro Vás, jako obránce, byli soupeřovi hráči nejnepříjemnější?
Trenér preferuje hru na tři obránce, a proto byli soupeřovi hráči velice nepříjemní v napadání naší rozehrávky, zejména pak v prvním poločase. V dalším průběhu utkání jsme byli méně zatěžováni, což značí, že naši ofenzivní hráči předvedli úžasný výkon.

 

Je něco, na čem byste měli do příštího kola ještě zapracovat, a co nebylo o víkendu úplně ideální?
Měli bychom zapracovat na fyzičce, zlepšit koncentraci až do závěrečných minut a hlavně zpřesnit koncovku. Mnoho šancí jsme nezakončili podle našich představ a to by nás mohlo v následujících zápasech mrzet.

 

V příštím kole hrajete s Částkovem, máte na něj nějakou zvláštní taktiku?
Chtěli bychom zopakovat výkon z předchozího utkání, nicméně nesmíme podcenit soupeřovy kvality. Výsledek si rozhodně tipnout nedovolím. Do každého utkání vstupujeme s tím, že chceme naplno bodovat a o to se pokusíme i proti Částkovu.

 

Nyní se nacházíte s Vašim týmem na desátém místě. Na co se nyní po této stránce chcete soustředit?
Trenérova slova zní jasně: „Soustřeďte se na svůj vlastní výkon a do každého zápasu dejte vše co ve vás je!“

 

Teď ještě něco k Vašemu výkonu. Hrál jste skvěle v obraně a navíc jste přidal i branku, jak jste se sebou spokojený?
Pořád je co zlepšovat. Vždy nastupuji na hřiště s velkou chutí a nebylo tomu jinak ani tentokrát. Často podporuji naše útočné akce a i díky tomu jsem vstřelil branku, která mi dodala sebevědomí po zbytek utkání.

 

Mohl byste našim čtenářům krátce popsat akci, na jejímž konci jste vsítil branku?
Celá akce začala postupnou kombinací ze zadních řad. Poté se přesunula na pravou stranu soupeřovy poloviny, ze které vyslal Karel Moravec přízemní centr, jež soupeřovi obránci odrazili na hranici pokutového území. Zde jsem si balón zpracoval a přes vyběhnutého gólmana jsem poslal obloučkem míč do sítě.

 

Jaký typ obránce si myslíte, že jste?
Domnívám se, že ofenzivní typ obránce. Snažím se hrát aktivně dopředu a rád doplňuji náš útok.
Mým vzorem je jednoznačně v tomto směru otec. Svojí kariéru jsem s ním začínal a předal mi mnoho zkušeností, které nyní uplatňuji.

 

Jak jste se dostal k fotbalu a hrál jste vždy na pozici obránce?
Poprvé mě vzal na fotbal můj otec. Nevynechal jsem jediný jeho zápas. Na pozici obránce nastupuji teprve od začátku sezony. Dříve jsem působil na pozici ofenzivního záložníka. Hrát obránce mi ale vyhovuje, celý průběh hry mám před sebou.

 

Než jste se dostal k fotbalu ve Stráži, hrál jste ještě někde jinde?
Jsem stále hráčem Sokolu Bernartice. Ve Stráži pouze hostuji, ale rád bych s tímto klubem dlouhodobě spolupracoval, nicméně nechtěl bych tyto dvě angažmá nijak porovnávat.

 

V jaké nejvyšší soutěži jste kdy hrál?
Nastupuji také za Stráž A, která hraje II. třídu. Rozdíl je určitě veliký. Týmy jsou na vyšší úrovni a prokazují kvalitnější hru.

 

Snil jste někdy, že budete hrát fotbal někde jinde?
Nikdy jsem nad tím hlouběji nepřemýšlel. Rád bych pouze nadále zůstal ve Stráži.
Je tu skvělá parta, hráči se navzájem podporují a vedení klubu přistupuje ke každému z nás rovnocenně.



Sledujete náš web www.fotbalunas.cz?
Ano sleduji. Výborný projekt, který přispěje k přehlednosti všech soutěží, a zároveň vytvoří zpětnou vazbu pro daný klub.

 

Věděl jste předem, že jste vyhrál v anketě o hráče kola?
Ano, tuto radostnou zprávu mi oznámil můj spoluhráč. Každopádně mě to překvapilo, že si čtenáři vybrali právě moji maličkost.

 

Poslední otázka, je něco, co byste vzkázal našim čtenářům, kteří Vás svými hlasy pasovali na hráče kola?
Především bych chtěl poděkovat všem, kteří mi poslali svůj hlas, velice si toho vážím, a zároveň trenérovi za nominaci do této ankety. Opravdu se tohle nestává každý den.



Jakube, já vám děkuji za rozhovor a závěrem bych Vám ještě jednou rád pogratuloval k Vašemu vítězství, hoedně štěstí do dalších utkání.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou