FOTO: Lišany neudržely poločasovou remízu a podlehly staršímu dorostu Tatranu Rakovník

0

Rakovník - Na druhém hřišti rakovnického Tatranu se uskutečnil ve čtvrtek od 17:30 přátelský zápas Lišan a místního dorostu U19. Zápas ve znamení mnoha šancí nakonec zvládli lépe domácí.

TJ Tatran Rakovník U19 - SK Lišany 5:2 (1:1)

 

Festival zahozených šancí obou týmů

 

Úvod zápasu nabídl vlastní branku gólmana Beneše, který zasahoval na centr mířící mimo tři tyče a srazil si ho do sítě - 0:1. Ve 13' se do dobré pozice dostal Sýkora, ale prostor branky hlavou nenašel. Vyrovnání domácího dorostu zařídil Skoupý, který obdržel zpětnou přihrávku ve vápně a procedil míč do sítě mezi domácím obráncem a Řepkou - 1:1.

 

Poté následoval festival neproměněných šancí. Jako první jeden z Lišanských postupoval ze strany na Beneše, ale trefil pouze jeho rukavice. Na druhé straně vyrazil Vaitovu střelu Řepka a dobíhající Skoupý poslal míč do ochranné sítě, stejně jako krátce poté Sýkora, který nevyužil špatné rozehrávky hostující defenzivy.

 

Další dvě šance Lišanských měl na svědomí Mutinský, který nejrpve využil zaváhání Andrta u postranní čáry, obral ho o balón a postupoval sám na Beneše. Ten ho ale dokázal ustát a jeho střelu zneškodnil. Minutu poté se dostal k míči Žalud, přesným přízemním centrem našel opět Mutinského, jehož střelu dokázal Beneš dobrým zákrokem chytit.

 

V prvním poločase bylo k vidění opravdu mnoho šancí. Ta další započala nepříliš povedeným odkopem Řepky na Skoupého, který servíroval Sýkorovi, ale ani jeho střela nezamířila mezi tři tyče. Na druhé straně na sebe nechal ukázat Jelínek, který se octil s balonem na rohu velkého vápna a rohlíčkem obstřeloval na zadní tyč Beneše, který jeho výborný úmysl vytáhl konečky prstů na roh. Ten zahrával Žalud a nechybělo moc, aby jeho točený centr zapadl na zadní tyč.

 

Poslední šanci poločasu měli domácí, konkrétně Sýkora, který postupoval na Řepku. Ten ale výborně padl domácímu útočníkovi pod nohy a jeho nadějnou akci zlikvidoval. Oba brankáři se během prvé půle rozhodně nenudili a měli co dělat. Výsledkem je ale pouze jedna branka na obou stranách.

 

Lišany odešly fyzicky a dorostenci toho využili

 

V brance Lišan nastoupil do druhé půle Paseka, který vystřídal Řepku, a ten obsadil místo stopera. Úvod druhého dějství nabídl první akci a to hned gólovou. Centr Hamouze si ve vápně našel Mutinský, který dostal míč do sítě - 1:2. První střelecký pokus Sýkory mířil jen po zemi do rukavic Paseky, ale krátce poté už se mohli domácí radovat z vyrovnání. Ten samý hráč se obtočil kolem bránícího hráče a střelou na zadní tyč nedal Pasekovi šanci - 2:2.

 

Další velká šance Tatranu a zase u toho byl Sýkora, který našel na úrovni ideálně postaveného Skoupého, který ale míč ideálně netrefil. Na druhé straně se dostal k odraženému balónu L. Řepka, který moc dlouho nepřemýšlel a balon napálil směrem na domácí branku. Jedovatou střelu lišanského hráče dokázal jeden z bránících hráčů přizvednou, a tak balon skončil těsně nad břevnem.

 

Na druhé straně Skoupého střela za vápnem orazítkovala levou tyč. O chvíli později si připsal další úspěšný zákrok Beneš, který čelil střele Šutery po jeho obtočení kolem bránícího hráče. Nahoru a dolů - faul na Sýkoru před vápnem a slibný přímý kop. Sám faulovaný se k němu postavil, ale nastřelil jen zeď. Míč se ale odrazil zpátky k Tatranským, kteří dokázali dostat balón na osamoceného Sýkoru za obranou, který skóroval. Jejich radost ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

 

V další šanci už se domácí radovali. Roh rozehraný na krátko, centr Beneše na hlavu Andrta, který dostal míč do sítě - 3:2. Lišany byly blízko vyrovnání, když Šutera vyslal Hamouze a ten postupoval směrem k Benešovi. Jeho střelu ale dokázal opět domácí brankář zneškodnit. Na druhé straně střídající Laki nevyužil ideální nahrávku od Skoupého a v téměř 100% šanci selhal a branku z blízkosti překopl.

 

V posledních deseti minutách hrozil hlavně Tatran a to i díky tomu, že Lišanským docházel dech. Domácí hráči se jednoduše dostávali za hostující obranu ať už nahrávkami nebo rychlými brejky. Nejprve se v šanci zjevil aktivní Sýkora, ale jeho střela trefila jen nohu Paseky. Chvíli poté postupoval sám na Paseku Skoupý a vyběhnuvšího brankáře chytrým lobem přehodil - 4:2.

 

Poslední šanci Lišan měl Šutera, který si zakryl míč ve vápně, ale střelou z otočky prostor branky netrefil. Poslední branka domácích a vlastně i celého zápasu padla hodně podobně jako ta třetí. Přesný centr Beneše našel hlavu Andrta, který dopravil hlavou míč do sítě za lehkého přispění tyče - 5:2.

 

Zápas, ve kterém měli více šancí domácí, byl po první půli nerozhodný. Stejně velký počet šancí byl k vidění i ve druhé půli, ale jak šel čas, tak docházely Lišanským síly a to byla voda na domácí mlýn. Dorostenci dokázali o své výhře ve druhé půli rozhodnout a připisují si tak skalp celku z Okresního přeboru.

 

Ohlas Zdeňka Řepky (SK Lišany): "Pro nás první zápas v přípravě s tím, že půjde hlavně o fyzický trénink a vzhledem k pohárovému zápasu příští týden, kde několik lidí nebude moci hrát včetně mě, se muselo vyzkoušet pár variant, jak se bude hrát. S tím, že pár lidí absentovalo kvůli práci. Potvrdilo se nám to, že musíme ještě zapracovat celkově na fyzické přípravě včetně nalezení herního stylu, aby vše začalo klapat. To samé platí o komunikaci na hřišti. Do začátku ostré sezóny máme ještě čas toto všechno srovnat a být po posílení mužstva více než konkurence schopní všem soupeřům."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou