FOTO: VI. ročník Beran cupu ovládla Elektro Viola!

0

Senomaty - Již šestý ročník tradičního senomatského Beran cupu byl sehrán první červencový den. Za střídavého počasí bylo k vidění spousty zajímavých zápasů, po kterých turnaj ovládla Elektro Viola.

Dobře zorganizovaný turnaj, který je vzpomínkový na kamaráda Miroslava Palkosku, se organizátorům Petru Sojkovi a Jaroslavu Kodešovi povedl. I když mělo počasí střídavé nálady, převládalo to lepší a k vidění byly zajímavé zápasy v duchu fair-play.

 

Turnaje se jako minulý ročník zúčastnilo deset týmů, které si to mezi sebou rozdaly ve skupině a následně je čekaly zápasy o umístění. Tzn. poslední ve skupině si to rozdal s posledním druhé skupiny o 9-10. místo, čtvrté týmy obou skupin o 7-8. místo, třetí týmy o 5-6. místo, druhé týmy o 3-4. místo a vítězové skupin změřili síly ve finále, které se hrálo samostatně za přítomnosti již dohraných týmů.

 

SKUPINA A

 

1. SKP                      19:5     11 bodů

2. Palkoska tým       15:6       9 bodů

3. Buccaneers           6:5        7 bodů

4. Nouzovští orli         8:23       4 body

5. Vláďa tým              6:15       0 bodů

 

SKUPINA B

 

1. Elektro Viola        19:1     12 bodů

2. Pallurdo Lišany    13:13    6 bodů

3. Berani                    9:10     6 bodů

4. Kopáči                   8:14     6 bodů

5. Metráčci                2:13     0 bodů

 

Zápas o konečné 9-10. místo zvládl lépe Vláďa tým, který těsně porazil Metráčky 3:2.

 

Souboj o 7-8. místo nabídl vcelku jasný průběh zápasu, po kterém se radovali Kopáči, kteří deklasovali Nouzovské orly 7:0.

 

Zápas mezi Berany a Buccaneers o 5-6. místo nabídl celkem 9 branek. Prvně jmenovaný tým porazil svého soka 6:3.

 

Palkoska tým a Pallurdo Lišany - souboj o bednu. Jeden na ní bude, druhý ne. 3. místo na stupínku vítězů získala parta z Lišan, která po vyrovnaném zápase zvítězila 4:2.

 

Finálový zápas sehrála favorizovaná Elektro Viola proti SKP. Do utkání vstoupili lépe hráči Violy, kteří se ujali rychlého vedení. I když SKP srdnatě vzdorovalo, podalo bojovný a sympatický výkon. Na mladíky z SK Rakovník to ale nestačilo a muselo se spokojit s druhou příčkou. Kluci "od potoka" hrající za Elektro Viola ve finále vyhráli 4:2.

 

Individuální ocenění

Nejlepší střelec - Dominik Žďánský (SKP)

Nejlepší brankář - Petr Kabele (Elektro Viola)

 

Po skončení turnaje následovala místní zábava. O hudbu se starala žatecká skupina Sklep-Mistr, která bavila nejen českými hity např. od Michala Davida, ale i třeba znělkou z Rockyho.

 

Bára Sojková, spoluorganizátorka turnaje, pořídila několik fotek, díky kterým si můžete dění turnaje v galerii prohlédnout. K celé akci nám také sdělila pár slov. Báro, děkujeme!

 

,,Stejně jako minulý rok se turnaj povedl. I když počasí občas zlobilo, tak celkové dojmy z akce jsou výborné. Velké díky patří rozhodčím, kteří nám pomohli, protože dorazili na poslední chvíli. Jsme rádi, že se dalo dohromady opět deset týmů a věřím, že se to povede i v následujícím ročníku. Turnaj probíhal v duchu fair-play, což je super. Čekala jsem trochu vyšší návštěvnost po dobu turnaje, ale jakmile začla zábava, lidí bylo hodně. Zúčastněným týmům děkuji, doufám, že si to každý užil a že se uvidíme zase za rok na senomatském pažitu."

 

Zdeněk Řepka (Pallurdo Lišany)

 

Z předešlého ročníku, kde jsem se zúčastil turnaje za skupinu Ideal Band, ve mně tento turnaj zanechal příjemné pocity. Když se objevila možnost dát tým dohromady, neváhal jsem. Opět se potvrdilo to, že páni pořadatelé tento turnaj dělají s láskou k fotbalu a je zde příjemná atmosféra jak na hřišti, tak mimo něj . Opět se sešla kvalitní mužstva, kde si soudím řici, byl jasným favoritem tým Elektro Viola, což se potvrdilo. Při mé smůle jsem si můj tým vylosoval k těmto pozdějším vítězům. Od Violy jsme hned v prvním kole skupiny dostali hezký příděl na uvítanou. Pak po výsledcích nahoru - dolů se díky poslednímu zápasu hrálo o druhé místo ve skupině a až na minitabulku 3 týmů na skóre, jsme dostali tu možnost zahrát si o celkové 3. místo na turnaji z 10 zúčastněných týmů, kde jsme se potkali s místním týmem Palkoska. Do tohoto zápasu jsme šli už s tím, že nemáme nikoho na střídání a musíme se vydržet hýbat a hrát chytře. Bohužel během chvíle byl míč v naší bráně a muselo se dotahovat. Naštěstí se 100% tým z lišanských lidí pochlapil a tento zápas otočil. Pohlednými kombinacemi si vysloužil obdiv fanoušků za hezký fotbal. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na večerní zábavu pod širým nebem, která se vyvedla i přes občasné přeháňky. Té se zúčastnilo několik hráčů různých týmů v čele s brankářem Peškem, který v turnaji obul střelecké kopačky a k mé smůle mě ve vzájemném duelu překonal. Nás brankářů se ale večer sešlo více, takže to i pro mě byly nové zkušenosti." (smích)

 

Ladislav Rác (Palkoska tým)

 

,,Turnaj se povedl, i když jsme nevyhráli. Hlavním cílem bylo si zahrát a bavit se fotbalem, což se povedlo a celkově jsem spokojený. Turnaj byl dobře zorganizován a připraven, jeho chod probíhal bez problémů, i když počasí trochu zlobilo. Následná večerní zábava byla taky super, takže ve mně jsou jen pozitivní pocity z celého turnajového dne."

 

Tomáš Pešek (Elektro Viola)

 

,,Nejprve bych chtěl poděkovat pořadatelům p. Sojkovi a p. Kodešovi za výbornou organizaci a průběh celého turnaje. Ten probíhal v duchu fair-play, nic se nestalo a my jsme vyhráli, takže paráda. Týden před turnajem jsme najeli na dvoufázové tréninky (dopoledne kondice, odpoledne hra na malém prostoru) a to se vyplatilo. (smích) Turnajem jsme prošli bez ztráty kytičky, nejtěžší finálový zápas jsme také zvládli, takže jak říkám, spokojenost. V místní hospodě se točilo velice dobré pivo a za výbornou klobásu by si místní master chef zasloužil nálepku od Zdeňka Pohlreicha. Večerní zábava se taktéž vydařila, takže se za rok opět budu těšit na příjemně strávený den."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou