Ani třígolové vedení v poháru Rakovníku nestačilo

0

Ve druhém kole poháru Středočeského fotbalového svazu narazil obhájce prvenství z Rakovníka na Baník Libušín, který je v této sezoně dominantním týmem I. B třídy. Domácím chyběli tři klíčoví hráči a ještě deset minut před koncem prohrávali o tři branky. Zdálo se, že utkání už se bude v exibičním tempu jen dohrávat, ale pak nastal těžko vysvětlitelný kolaps rakovnických fotbalistů.

Utkání se hrálo v tréninkovém tempu bez větších osobních soubojů, tempo hry jasně diktovali hosté, kteří se také dostávali do brankových příležitostí.

 

Dorostenec Krupička se objevil samotný před brankářem Nosákovcem, ale při zakončení vystřelil jen do něj. Jirásek po kličce brankáři dokonce přestřelil odkrytou brankou. Do vedení mohli paradoxně jít hráči domácí Baníku, ale Pešek na poslední chvíli stihl vyrazit dalekonosný pokus o jeho přehození.

 

Skóre se měnilo až v 34. minutě, kdy se po nádherné akci Pucholta prosadil Sklenka dobře umístěnou střelou k tyči – 0:1. Druhou branku hostů přidal těsně před odchodem do kabin Vild, který se prosadil po individuální akci a tečované střele domácího stopera – 0:2.

 

I druhá půle připomínala nejprve hru kočky s myší. Hosté si hru užívali, dostávali se do brankových příležitostí a domácí Baník směrem do ofenzivy nic nepředváděl. Když se v 58. opřel do míče z voleje střídající Mareš a nádhernou střelou na zadní tyč poslal hosty do tříbrankového vedení, nikdo o postupu nepochyboval.

 

V průběhy hry si hosté vypracovali další velké šance zásluhou Vilda či Nwogua. Ovšem žádnou z nich nedokázali přetavit ve čtvrtou branku.

 

Pak přišel těžko pochopitelný kolaps rakovnické obrany a domácí Libušín  v rozmezí 77. a 83. minuty zásluhou Křenka, Havelky a M. Pucholta smazal třígolové manko.

 

O postupujícím tak musely rozhodnout pokutové kopy, které Rakovníku v poslední době vyloženě svědčí. A hostující fotbalisté penaltovou pohodu potvrdili.  Neproměnil za ně jen Sklenka, zatímco domácí střelci se mýlili dvakrát. SK Rakovník tedy s notnou dávkou štěstí postupil do dalšího kola poháru.

 

 

 

Autoři: Marek Tvrz, Redakce 

 

 

Související: SK Rakovník vyhrál středočeský pohár a podívá se do předkola MOL Cupu!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou