František Machurka: V Jestřábce je výborná spolupráce všech kolem fotbalu

0

Tým Jestřabí Lhoty vystřídal na lavičce hned tři trenéry. Po Petru Sixtovi převzal mužstvo Petr Kureš, který se ale po podzimní části rozhodl již nepokračovat. V jarních bojích tedy vedl tým zkušený František Machurka a jeho hodnocení si můžete přečíst.

Jestřábka si po podzimu vybojovala osmé místo ziskem osmnácti bodů. Zato získaných devětadvacet bodů v druhém díle soutěže ji vyneslo na třetí pozici jarní tabulky. V součtu to dává krásné páté místo, když na čtvrtou Kouřim ztratila jen tři body. Na remízy Jestřabí Lhota moc sázet nemohla, neboť z šesti nerozhodných výsledků získala po penaltách jen dva plusové bodíky a její úspěšnost je tedy 33%.

 

Žádní velcí kanonýři se v Jestřábce nerodí. Jen dvaapadesát nastřílených branek je řadí na sedmé - osmé místo. Vyprofilovali se tři střelci: útočník Aleš Krupka (12), ofenzívní záložník Petr Kureš (10) a středopolař Petr Kesner (9). Naopak mohli v Jestřábce sázet na obranu. Ta pracovala výborně a povolila soupeřům jen třicet čtyři góly, což je nejnižší počet v soutěži. Obranu podpořili i výborní gólmani Lukáš Málek pěti nulami a Ondřej Heres vychytal nuly tři. Heres se navíc projevil jako exekutor pokutových kopů a vsítil jeden gól.

 

Mezi hráči, na které trenéři nejvíce sázeli, je hned pětice s počtem odehraných minut nad 2000. Nejvíce dosáhl Petr Kesner (2188), za ním jsou Martin Mikeš a Miloslav Klička (oba 2096) a Ladislav Týma s Michalem Skalickým, kteří těsně překročili hranici 2000 minut. Tým obdržel jen dvě červené karty a třicet čtyři žluté karty, což jej řadí mezi nejslušnější mužstva. Nejčastěji viděli žlutou kartu v ruce rozhodčího Aleš Krupka (7) a Ladislav Týma (6).

 

A nyní vlastní komentář průběhu sezóny od trenéra Františka Machurky: "I když jsme se v úvodu jara jenom těžce rozjížděli, přesto jsme ze čtyř zápasů neztratili ani bod. Pak ale přišla výsledková krize a zejména pak domácí porážka se Zásmukama gólem v poslední vteřině nás dodnes straší. V závěru jsme opět začali získávat body a i herní pohodu. Jaro nám ukázalo, že dáváme málo gólů, ale naopak máme nejlepší obranu. I když ale v některých zápasech gólových šancí soupeřů bylo až dost, naštěstí neproměněných. V Jestřabí Lhotě je výborná spolupráce všech lidí kolem fotbalu. Proto třeba "A" tým má k dispozici v každém zápase pět až šest náhradníků. Těmto hráčům děkuji za trpělivost. Nikdo samozřejmě nechce sedět jen na lavici. Poděkování patří také rozhodčím, kteří pískali férově a rovinu. Všem lidem kolem okresního fotbalu přeji hlavně hodně zdraví."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou