David Klement: Byla to moje první branka hlavou

0

Dvaadvacetiletý středopolař Sokolu Pohled vstřelil ve víkendovém utkání s Kamenicí nad Lipou svoji branku již ve 3. minutě, čímž dodal svému týmu proti favorizovaným hostům potřebný klid do zbytku utkání. I jeho zásluhou tak Pohled zvítězil 2:1 a ponechal si cenné tři body na domácí půdě. Navíc, jak David prozradil v rozhovoru, to byla jeho první branka hlavou. 

 

 

 

 

Davide, fanoušky webového portálu fotbalunas.cz jste byl zvolen hráčem 17. kola I. A třídy sk. A. Zhodnoťte prosím Vaše víkendové utkání proti Kamenici nad Lipou.

"Hlavně jsme podali výborný týmový výkon a zvítězili jsme, což je pro mě nejdůležitější věc. Co se týká mého osobního výkonu, jsem velice rád za své místo v sestavě, které mi sedí, a cítím se zde velice dobře. Dal jsem svoji první branku hlavou, takže nezapomenutelný. Byl to bojovný zápas, což mně osobně vyhovuje. Doufám, že mužstvu budu dále prospěšný."

 

Prozraďte nám, jaké jsou sezónní ambice týmu?

"Sezónní ambice jsou vždy udržet se a nesestoupit. Mé ambice jsou daleko vyšší. Rád bych nás každý rok viděl nejhůře do čtvrtého místa a zároveň se poprat o postupovou pozici."

 

Vrátíme se zpět do minulosti. Řekněte nám něco o svých fotbalových začátcích. Kdo Vás k fotbalu přivedl? Kde jste s fotbalem začínal? Kolik klubů jste za dosavadní kariéru vystřídal?

"Mé první fotbalové začátky jsou na plácku u nás ve vesnici s kamarády. První fotbalové kroky jsem ale začal ve vedlejší vesnici Dlouhé Vsi, kde jsem si čuchnul, jak se říká, k opravdovému fotbalu. Do žáků jsem se ovšem vrátil do Pohledu, kde se tehdy založilo žákovské a dorostenecké družstvo. V patnácti letech jsem odešel do dorosteneckého týmu v Havlíčkově Brodě, kde jsme tehdy hráli moravskoslezskou dorosteneckou divizi. Na tuto část vzpomínám strašně rád, protože jsem zde poznal mnoho skvělých fotbalistů a hlavně suprových kamarádů. Rok před ukončením dorostu jsem se vrátil zpátky do Pohledu, kde bojujeme společně s kamarády z dětství, za což jsem strašně rád."

 

Nyní trochu zabrousíme do Vašeho soukromí. Jakou profesi vykonáváte v osobním životě a jaké máte koníčky pro volný čas?

"Studuji obor Veřejná správa a regionální rozvoj na České zemědělské univerzitě v Praze. Mezi hlavní koníčky patří láhev výtečného vína s mojí přítelkyní a samozřejmě posezení u piva s kamarády. Mezi další oblíbené sporty patří stolní tenis, florbal, volejbal a hokej."

 

Zpátky ke kopané. Kterého fotbalového klubu v Česku nebo v zahraničí jste fanoušek?

"Nejvíce fandím Liverpoolu, což je můj srdcový tým. V české lize přeju štěstí Slavii a Jihlavě."

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

"Fotbalové vzory se mi během mé fotbalové kariéry střídaly. Největší jsou ale jednoznačně Steven Gerrard z Liverpoolu a Marco Reus z Borussie Dortmund."

 

A teď jedna fotbalová tipovačka. Na koho sázíte, že vyhraje Ligu mistrů? Kdo získá titul v Synot lize a kdo podle Vás naopak z nejvyšší české soutěže sestoupí?

"Vítězem Ligy mistrů letos tipuju Barcelonu, důvodem bude trio Neymar – Suarez – Messi. V Synot lize to vidím jako jednoznačně danou věc, a to je Plzeň. Sestupu neuniknou České Budějovice a Hradec Králové."

 

Jsme na konci, před námi je poslední otázka. Navštěvujete webový portál fotbalunas.cz? Jak ho hodnotíte?

"Zatím jsem se na něj moc nezaměřil, ale od teď se to změní. (smích) Hodnotím ho jako výborný nápad a přeju mu hodně úspěchu."

 

 

 

Mnohokrát Davidovi děkujeme za jeho čas a přejeme mnoho úspěchů nejen v další fotbalové kariéře.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou