Okresní přebor kutnohorska pomalu končí zimní přípravu

0

Po třech a půl měsíci se 19. března rozběhne jarní část soutěže. Hájit první místo budou hráči Star Tupadly. Na druhém pólu tabulky se pokusí o záchranu soutěže týmy Kácova "B", Zbýšova a Chotusic.

Prvním týmem tabulky po podzimní části se stal Star Tupadly. Na podzim okusili hráči tohoto týmu jen dvakrát hořkost porážky a hned v 11 případech dokázali zvítězit, a to je tedy katapultovalo do čela tabulky. V přípravě se střetli například s Kutnou Horou "B", Zručí nad Sázavou nebo Zbýšovem. V prvním jarním kole přivítají doma hráče Malešova.

Nahánět Tupadly na prvním místě se pokusí především Uhlířské Janovice "B". Od prvního místa je dělí 5 bodů. O další čtyři body zpět je Kutná Hora "B". Ta po špatném úvodu sezóny ukončila podzim se sedmi výhrami v řadě. Zda dokáží kutnohoráci protáhnout svou šňůru na osm zápasů se ukáže v prvním kole jara, kdy jedou na hřiště posledního Kácova.

Malín, Hlízov a Sázava "B" jsou týmy, které v tabulce dělí 1 bod. Malín dokázali nasbírat 23 bodů Hlízov a Sázava 22 bodů. Hlízov má ambice postoupit do I.B třídy. Jako novou posilu pro jarní čast sezóny představil středního záložníka Michala Růžičku, který přišel z Paběnic.

Napravit reputaci po podzimu si určitě budou chtít týmy Vrdů, Zbraslavic, Malešova a především Sedlece. Pro Vrdy je vzhledem ke kvalitě kádru 7. místo určitě zklamáním, v týmu mají nejlepšího střelce Jiřího Luňáčka, který si drží průměr branky na zápas. Na druhou stranu jejich ztráta není nijak velká a při pár dobrých výsledcích na začátku jara se hned mohou posunout o pár pater výše.

Zbraslavice jsou závislé na gólech Milana Čálka. Pokud bude druhý nejlepší střelec soutěže zdravý a přípojí se k němu například David Šindelář nebo Pavel Herčík budou Zbraslavice obávaným soupeřem pro všechny týmy soutěže.

Malešov je týmem, který má v přeboru jeden z mladších týmů. Vetšina hráčů si poměrně nedávno prošla i kutnohorským dorostem. Zda dokáže trenér Škramovský najít způsob, jak odtrhnout Malešov z 9. místa uvidíme hned v prvním jarním kole na hřišti Tupadel. Velkou ztrátou ovšem pro Malešov bude odchod Marka Papouška.

10. místo po podzimu okupuje Sedlec. Tým, který každý rok bojoval o nejvyšší příčky má v letošní sezóně jiné problémy. Ty největší potom s útočnou fází. Sedlec nastřilel pouze 19  branek, a to je druhý nejhorší útok v soutěži. Horší je už pouze předposlední Zbýšov.

Jedenácté Paběnice jsou také zklamáním soutěže. Stejně jako Sedlec vždy bojovaly spíše na druhém konci tabulky. Odchod Michala Růžičky do Hlízova tomu nepřidá. Nejistý je také start Martina Fuksy, který váha mezi třemi týmy. V případě jeho odchodu se Paběnicím rozpadne střední záloha, která nastupovala na podzim.

O záchranu budou s největší pravděpodobností hrát týmy Chotusic, Zbýšova a Kácova "B".

Nejžhavějším kandidátem na sestup je Kácov. Nováček soutěže uhrál ve třinácti zápasech pouze sedm bodů a na své nejbližsí konkurenty ztrácí pět bodů.

Chotusice budou chtít určitě napravit výsledky z podzimu. Při pohledu na tabulku zjistíme, že Chotusice mají druhou nejhorší obranu v soutěži. Inkasovali již 40 gólů, což je jen o jeden méně než poslední Kácov.

Zbýšov se potýká s problémem střílení branek. Celý tým Zbýšova dal na podzim stejný počet gólů jako sám Jiří Luňáček z Vrdů. Pokud chce Zbýšov pomýšlet na lepší umístění bude muset zlepšit především útočnou fázi.

 

Rozpis prvního jarního kola:    Podzimní výsledky

Kácov "B" - Kutná Hora "B"                     1:7

Zbýšov - Vrdy                                       2:4

Malín - Zbraslavice                                 3:2 pp

Paběnice - Sedlec                                  4:1

Chotusice - Sázava "B"                           3:6

Tupadly - Malešov                                  1:0

Uhlířské Janovice "B" - Hlízov                  1:0

                                         


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou