Divoká prasata řádila na hřišti v Pecce

0

Nepříjemnou událost museli řešit fotbaloví činovníci bělohradského záložního týmu, když si z hřiště na Pecce udělala divoká prasata hrací plochu.

To, co se stalo na hřišti v Pecce, se jen tak na fotbalové scéně nevidí. 

Nemilé překvapení v současné době zažili v Pecce, kde hraje rezerva Lázní Bělohrad, špičkový tým okresního přeboru Jičínska. Místní hřiště totiž navštívila divoká prasata – a zkáza byla na světě, o čemž svědčí i fotografie k tomuto článku přiložené. O víkendu se nedařilo ani samotným fotbalistům, když Lázně Bělohrad B v 10. kole okresního přeboru padly ve Žlunicích 0:5 a v tabulce ztrácí na vedoucí Novou Paku již šest bodů.

 

Sekretář bělohradského oddílu Jiří Bičiště si je vědom, že doba, než se hřiště z tohoto stavu vzpamatuje, může trvat delší čas. „Po zjištění stavu hrací plochy po útoku divokých prasat, která se již na tomto hřišti prohnala v loňské sezoně (tehdy však poničila „pouze“ roh hřiště), jsme kontaktovali specialistu, který se stará o trávník v Mladých Bukách, a ten nám poradil vytrhané drny obrátit zpět a porovnat je. Místy je potřeba hřiště dosypat pískem a hlínou, přejet válcem a hřiště kropit, dokud nebude mrznout. Poté budeme čekat na jaro, jak si vše přes zimu sedne,“ řekl.

 

Dále uvedl: ,,Kvůli této události se změnilo pořadatelství našich zbývajících tří domácích duelů. Všechna se odehrají na hřištích soupeřů. 

Jarní část sezony začíná v dubnu. Je možné, že na jejím začátku ještě hřiště k dispozici nebude,“ uvedl sekretář záložního bělohradského týmu Jiří Bičiště. Bohužel divoká prasata si nevybírají plochu, kde si splní své povinnosti divokého zvířete. Nerozlišují, jestli je to fotbalové hřiště, nebo jen obyčejná louka. Můžeme si jen přát, aby se tato událost již vícekrát neopakovala, protože pro fotbalové činovníky je to o starost více v této fotbalově těžké době.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou