2. liga futsalu: Jihočeský Volfířov remízoval s Vyškovem 1:1

0

Soupeř z „Moravského Versailles“ přijel na utkání dobře připraven a již během rozcvičky bylo na hráčích vidět odhodlání, které si přenesli i do samotného zápasu.

Utkání začalo velmi opatrně a prvních deset minut diváci neviděli vyloženější šanci. Rotování obou celků končilo většinou nepovedenou finální fází, či méně nebezpečnou střelou. První náznak tak v 11. minutě vyslal Balík, jeho zprvu nenápadná střela skončila na břevně. Tato situace probudila i usínající ochozy.

O minutu později se do pěkné příležitosti dostal Točík, jeho pokus však skončil těsně vedle. Ve 14. minutě zahrávali domácí standartní situaci. Jindrovu střelu gólman vyrazil, Novák zpět přistrčil míč Jindrovi a ten ani napodruhé nedokázal překonat Kotulána, jenž se po balónu skvěle natáhl.

V těchto chvílích byli volfířovští lepší, ale do naprostých tutovek se nedostávali. V 16. minutě zahrával Štolba přímý kop těsně za vápnem. Pro překvapení všech zvolil střelu na brankáře a po zemi. Nečekal to ani sám Kotulán, který nestačil „sklapnout betony“ a míč skončil v síti. Hra se poté uklidnila a Vyškov se snažil do poločasu ještě vyrovnat. To se ovšem nestalo, Volfířov pozorně bránil a nepouštěl soupeře do loženek.

V 19. minutě navíc Štolba unikal do brejku, ale Šedrla jej zastavil nedovoleně a vysloužil si tak žlutou kartu. Byl to jeden ze dvou kartonků, který rozhodčí za celé utkání udělili. V poslední minutě měli domácí hodně štěstí. Přihrávka z lajny prošla přes vápno a za obranou číhala dvojice volných hráčů Vyškova. Ani jeden však na míč nedosáhl a borcům v žluto-černých dresech se viditelně ulevilo.

Deset vteřin před koncem ještě vyzkoušel Plachého pozornost Lukeštík, ale neuspěl. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0. Na straně domácích byl jasně vidět herní posun, který dokazovala kvalitní defenzivní hra, jenž ještě loni chyběla. Vyškov i přes skvělou hru nedokázal propasírovat balón na pivota, což je doména tohoto mančaftu.

Do druhého poločasu vstoupil Amor s cílem vyrovnat a odvézt si minimálně bod. Paradoxně se však karty obrátily a na balónu byl více Volfířov, který tři čtvrtiny druhé části byl lepším a nebezpečnějším týmem. Obrovské kvantum šancí a tedy i zahozených tutovek nabídl celek Volfířova. Na Kotulánovi si vylámali několikrát zuby Štolba, Janák a Melzoch. A i tentokrát se naplnilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Zákonity trest přišel ve 35. minutě, kdy hosté konečně prostrčili míč na pivota, jehož pokus gólem neskončil, avšak následná dorážka byla pro brankáře Plachého nechytatelná.

Vyškov poté zlobil především z přízemních střel, které mířily na Ševčíka. Obrana včele s brankářem si s tím však poradit (i s trochou štěstí) dokázala. Ve 39.minutě se do míče ještě opřel Janák, ale jeho nadějný pokus skončil pouze na břevně. Branková konstrukce hosty podržela celkem čtyřikrát.

V posledních vteřinách držel míč Vyškov a viditelně se připravoval na poslední možný úder, který by mohl utkání rozhodnout. Nacvičené manévry nakonec skončili opět nákopem na Ševčíka, který byl ve vápně až příliš důrazný a nedovoleně si počínal v souboji s brankářem. Jeho snaha však vyústila v branku a Volfířov tak zachránil hvizd rozhodčího značící faul.

Vyškov si do Volfířova přijel pro bod, ale nakonec mohl brat všechny tři. Domácí se celý druhý poločas trápily s nepřesnou koncovkou, ale kámen úrazu minulých sezón, defenziva, vypadá nad očekávání dobře.

 

Ohlasy po utkání:

 

Tadeáš Jindra (kapitán Volfířov): „Do utkání jsme šli s cílem vyhrát. Po celý zápas se hrál futsal vyšší úrovně a to se jasně projevilo i na šancích, které jen těžko přicházeli. Naše individuální schopnosti tak byly naprosto eliminovány, protože souboje jeden na jednoho se nenaskytly. Soupeř předvedl skvělý výkon i přes početnou marodku a myslím si, že se pod novým trenérem bude neustále zlepšovat. Jeho rukopis je ve hře Amoru už nyní hodně viditelný. Bod tedy nakonec bereme, protože i pozitiva (defenziva, zodpovědnost) v naší hře nás mohou posunout zase o kousek dál. Příště hrajeme doma s Nasanem a zde nemůžeme chtít nic jiného, než tři body. V pondělí navíc zajíždíme do Jablonce na osmifinále poháru, kde bychom po loňském vypadnutí se Spatou chtěli uspět a podívat se do čtvrtfinále.“

Antonín Petlach (prezident Amoru Vyškov)„Smutno mi bylo při skládání sestavy a absencích, které jsem viděl. Do hry musel dlouhodobě zraněný Bačovský. Navíc, když jsem viděl v kabině náš pestrobarevný zatejpovaný sbor, neboť tejpy se vyrábí z různých barev, měl jsem obavu, abychom zápas vůbec početně dohráli. Kluci však předvedli skvělý, disciplinovaný výkon. Navíc se mohli spolehnout na famózního Kotulána, který pochytal neskutečné věci. Při troše štěstí jsme nakonec mohli v Dačicích vyhrát, ale to by sudí nesměli písknout faul Ševčíkovi, který viděli jen oni. I tak si myslím, že remíza je spravedlivým vyjádření poměru sil na hrací ploše.“

 

Výsledek: FK Volfířov, a.s. 1:1 SK Amor Vyškov

Gól Volfířov: Štolba

Sestava Volfířov: Plachý – Novák, Točík, Kněžínek, Melzoch – Jindra, Štolba, Janák, Balík

 

Ostatní výsledky 2.kola:

Jeseník 6:3 Vítkovice

Hodonín 3:2 Třinec

Baník Ostrava 2:6 Žab.Vlci Brno

Zdroj: fkvolfirov.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou