Článek od hráče: Jak zápas viděl gólman Sokolu Železnice Josef Čistecký?

0

Svůj náhled a popis zápasu ve Žlunicích nad sdělil hráč minulého kola brankář Sokola Železnice Josef Čistecký, který ve dvou zápasech neobdržel ani branku. Jak vypadal vítězný zápas zápas ve Žlunicích z pohledu brankáře? To se dozvíme v následujícím článku.

 Na začátku bych uvedl, že to byl úplně jiný zápas než v minulém kole. Minulý soupeř se převážnou většinu zápasu bránil a těžil z rychlých breaků. Tým Žlunic, mě překvapil svým důrazem a tahem na soupeřovu bránu. Ale to bych předbíhal.

     Samotný zápas se odehrával za velkého tepla, na velmi tvrdém travnatém povrchu, kdy ke hře byli použity na můj vkus hodně přefouknuté balóny, které se po dopadu odrážely až nekontrolovatelně vysoko. Úvod zápasu vyšel Železnici na jedničku. Hned z druhé akce hostů padl gól a následně mohl náš tým zvýšit dvěma šancemi na tříbrankový náskok. To se bohužel nestalo a následně za tyto promarněné šance začala Železnice pykat tím, že musela po zbytek utkání svádět těžké souboje s dosti houževnatým soupeřem, který mě dost překvapil svou individuální dovedností na míči. Jednalo se o soupeře, který proti Podskalanu, hodně dohrával osobní souboje, což také způsobilo, že jsme museli už v 1. poločase střídat pro zranění hráče po souboji o balón. Z mého pohledu tento styl hry zapříčinil , že se hráči Železnice počali rychle zbavovat balónu, aby se vyhnuli přímému souboji a tím se kupila jedna chyba za druhou. Soupeř se následně, jak tank, valil na obranu Železnice. Tento tlak, až na malé vyjímky, trval do konce 1.poločasu.

     Do druhého poločasu, když si hráči Železnice o poločasové přestávce jasně vysvětlili, že tento způsob hry k vítězství nepovede, vstoupili hosté tak, jak se sluší na favorita. Hra se zklidnila, využívala se celá šířka hřiště a hned tu bylo pár pěkných šancí, kdy jedna skončila i na tyči domácího brankáře. Vzápětí se ale dostavila únava a hra Železnice počala opět upadat. Domácí opět ožili, síly jim už také ubývaly, přesto se dokázali na dobrou polovinu druhého poločasu usadit před pokutovým územím Železnice. Následovalo obstřelování branky z přímých kopů, rohů a individuálních průniků, ale gól se jim vstřelit nepovedlo.  S přibývajícím koncem začal být domácí tým hodně nervózní, což se projevilo jak na jejich hře, tak i chování. Naštěstí jsme výsledek udržely až do konce a můžeme opět slavit hubené vítězství.

     Závěrem bych uvedl, že domácímu týmu chyběla k vítězství větší zkušenost, klid v koncovce a hlavně zraněný J.Roman. Samozřejmě bych chtěl pochválit i výbornou obranu Železnice, která musela čelit těm obrovským tlakům domácího mužstva, v čele s výborným T. Jeriem.

 

Tak vypadal zápas z pohledu brankáře Josefa Čisteckého. Děkujeme!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou