Skácel, Gedeon, Fořt a další esa ČFL

0

ČFL je zajímavou soutěží a dokladem toho je i soupis následujících jmen hráčů. Hráčů, kteří za sebou mají angažmá v nejvyšší české soutěži, utkání v zahraničních ligách či dokonce reprezentaci. Nejsou třeba již nejlepšími plejery svých týmů, ale jejich zkušenosti jsou na hřišti prostě znát. Tak se podívejte, kdo všechno kope třetí nejvyšší soutěž a budete muset uznat, že by se z tohoto výběru dala složit pořádná jedenáctka...

Brankář:

RADEK SŇOZÍK (Štěchovice) – Gólman, který si udělal jméno působením v Příbrami a Bohemce. V říjnu oslaví čtyřicítku. V minulé sezóně jsme vám s tímto brankářem přinesli rozhovor o působení ve Štěchovicích.

 

Obránci:

JOSEF LAŠTOVKA (Benešov) – Třiatřicetiletý bek si zahrál v nejvyšší soutěži v Jablonci či Dynamu České Budějovice, působil i v druhé německé lize.
MARTIN KNAKAL (Tachov) - V první lize zaznamenal 57 zápasů za mateřskou Plzeň, Olomouc, Bohemians 1905 a Příbram. Bývalý reprezentant do 21 let, nyní je mu jednatřicet.

 

Záložníci:

DAVID BRUNCLÍK (Kolín) – Třicetiletý záložník má na kontě angažmá v Mladé Boleslavi, Blšanech, Kladnu nebo Dynamu.

RUDOLF SKÁCEL (Benátky) – Netřeba dlouze představovat. Šestatřicetiletý plejer se stal v roce 2002 mistrem Evropy s reprezentační jednadvacítkou, zahrál si i za reprezentační áčko (nominován na EURO 2008). Z Hradce Králové zamířil do Slavie, s níž vyhrál Pohár ČMFS. Zkusil si francouzskou ligu v dresu slavného Olympique Marseille, dále hrál v Řecku za Panathinaikos a Larissu, ve Skotsku za Heart of Midlothian a Dundee, v Anglii za Southampton a v Německu za Herthu Berlín.

JAN ŠTOHANZL (Benátky) – Třicetiletý záložník se neprosadil mezi vyvolené trenéra Karla Jarolíma v Mladé Boleslavi a tak nastupuje za Benátky v ČFL. Byl oblíbencem fanoušků v Bohemians 1905. Exotické angažmá si vyzkoušel v indické superlize za Mumbai City FC. (edit: již přestoupil do Slavie Praha)

DAVID KALIVODA (Zápy) – Působil v týmu Slavie, Brna či Teplic. Uveřejnili jsme s ním tento rozhovor.

PETR PAVLÍK (Zápy) – Defenzivní buldok válí v sedmatřiceti uprostřed zálohy Záp, v kariéře hrál za Slovácko, Brno a nejdéle za Jablonec.

JIŘÍ SABOU (Králův Dvůr) – Čtyřicítku už má na krku, svou fotbalovou kariéru spojil hlavně s okovem a Teplicemi, v roce 2009 se pak vrátil do mateřského Králova Dvora.

PAVEL BESTA (Union 2013) – Odchovanec Baníku Ostrava, se kterým vyhrál mistrovský titul i pohár. Hrál za Žižkov, na Slovensku, v Polsku a Anglii

ALEŠ PIKL (Most) – Další zkušený borec, který v dubnu oslavil 40 let. Nejlepší roky kariéry strávil v Ostravě, Teplicích, Žižkově a Mostě.

PATRIK GEDEON (Most) – Bývalý reprezentant, ukázkový defenzivní štít. Mimo ČR hrál švýcarskou ligu za FC Vaduz a v Polsku.

 

Útočníci:

PAVEL FOŘT (Domažlice) – Dvaatřicetiletý útočník z Plzně zamířil do Slavie, za kterou vstřelil 26 branek a získal mistrovský titul. Za 30 milionů Kč pak přestoupil do Toulouse. Zahrál si i v Německu za Bielefeld a Drážďany.

TOMÁŠ SEDLÁČEK (Převýšov) – Vysoký útočník dával góly za Boleslav a Dynamo ČB.

RADIM HOLUB (Chrudim) – Hned dvojnásobný mistr ligy se Spartou, v sezóně 2001/02 byl jejím nejlepším kanonýrem.

 

(foto na úvodní stránce webu: Tomáš Bauer, fotbalstechovice.cz)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou